Sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde ekonomik olarak zorluk çeken esnafları da unutmuyor. Son olarak pandemiden en çok etkilenen iş gruplarından biri olan kahveci esnafına da Büyükşehir Belediyesi erzak desteği sağladı. Pandeminin başında dükkanları kapalı olan Lokantacılar Odası ile Berberler ve Kuaförler Odası’na destek veren Büyükşehir Belediyesi, dükkanları açık olmasına rağmen çeşitli yasaklar nedeniyle ekonomik olarak zorluk yaşayan kahvecilere de Kahveciler Odası aracılığı ile destek oldu. 

Erzakları teslim alan Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri dolayısıyla teşekkür ederken, “Kent merkezi ve ilçelerimizde binden fazla kahveci esnafımız pandemi nedeniyle ekonomik olarak zor bir süreç yaşıyor. Tüm önlemlerimizi alsak da kahvelerde oyun oynatılmasının yasak olması, müşteri sayılarımızı büyük ölçüde azalttı. Bu zor günlerde Büyükşehir Belediyemizin bu desteği bizler için çok kıymetli. Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Erzakların en kısa sürede ihtiyaç sahibi kahvecilere ulaştırılacağını belirten Çoban, bu gibi destekleri tüm kurumlardan beklediklerini ifade etti.