Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Aydın Ünlüce başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri öncesi söz alan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, 15 Temmuz’da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını önerdi. CHP’li Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş ise Kurban Bayramında da ulaşımın ücretsiz olmasını önerdi. Öneriler gündem maddesine alındı ve mecliste görüşüldü. 15 Temmuz ve Kurban Bayramı'nda ulaşımın ücretsiz olması oy birliğiyle kabul edildi. AK Parti Meclis Üyesi Özcan, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde ulaşımın ücretsiz yapılmasını önerisinde bulundu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mecliste konu ile ilgili karar alınmasını önerdi. Günddem maddelerine eklenerek görüşülen konu sonrası, 15 Temmuz ve Kurban Bayramında ulaşımın ücretsiz olmasına karar verildi.

Kararın detayı

Mecliste oybirliği ile alınan karara göre 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü düzenlenecek olan etkinlik ve anma programlarına katılmak isteyenler 15 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00'den itibaren tüm toplu ulaşım araçlarında ücretsiz olarak yolculuk yapabilecek. Kurban Bayramı süresince 11 Ağustos-14 Ağustos tarihleri arasında tüm toplu ulaşım araçlarında vatandaşlar ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

Büyükşehir'den önemli açıklama

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Vilayet Meydanı’nda düzenlenecek anma etkinlikleri sonrasında vatandaşlarımızın ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaması adına saat 20.00 sonrası tramvaylar ve belediyemize ait otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecektir. Aynı gece tramvay seferlerimizin son kalkış saatleri de uzatılmıştır. Bu kapsamda:

  • Otogar-SSK son tramvay kalkış saati: 00.00
  • Otogar-OGÜ son tramvay kalkış saati: 00.15
  • SSK-OGÜ son tramvay kalkış saati: 00.36
  • SSK-OTOGAR son tramvay kalkış saati: 01.18
  • OGÜ-SSK son tramvay kalkış saati: 00.45
  • OGÜ-Otogar son tramvay kalış saati: 01.09
  • Şehir Hastanesi-Opera son tramvay kalkış saati: 00.06
  • Opera-Otogar son tramvay kalkış saati: 00.35

olarak belirlenmiştir. Ayrıca OdunpazarıAlaaddinParkın’dan hareket edecek ve kent genelinde sabah 05.30’a kadar hizmet verecek 3 ayrı ring hattı da ücretsizdir.

İşte güzergahlar: