Yemeğe; Türkiye’nin Japonya Büyükelçisi Doç.Dr. Murat Mercan, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Alpata Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Japon iş adamları ile Eskişehirli sanayici ve iş adamları katıldı.

Türkiye ve Japonya ikili ilişkilerinin bütün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Vali Çakacak, yemek esnasında yaptığı konuşmada, “Bizler ülke olarak Japonya’yı bölgesel ve küresel vizyonumuz açısından çok önemli bir ortak görüyoruz. Ülkemizi ve şehrimizi ziyaret eden değerli Japon dostlarımızı ağırlamaktan son derece memnuniyet duyuyor, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak kazanmakta olduğu derinliğin, ivmenin ve çeşitliliğin daim olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Çakacak, günün anısına Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Miyajima’ya ve Japon heyetine lületaşından bir hediye ve kahve takımı takdim etti. Vali Çakacak, kahve takımını takdim ederken, “Bizim Türk adetlerine göre bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır. Bu fincandan kahve içerken bizi hatırlarsınız” şeklinde konuştu.