CHP’li Çakırözer 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında engellilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Çakırözer, “Anayasamıza göre toplumda yaşayan herkes kanun önünde eşittir ve tüm bireyler eğitim, öğrenim hakkı, çalışma hakkı ve sosyal güvenlik haklarından ayrımsız ve eşit bir şekilde yararlanabilmelidir. Türkiye nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturan engelli yurttaşlarımız ne yazık ki sosyal devletin önemli yükümlülükleri arasında olan bu haklara herkes kadar kolay ulaşamamakta, birçok engel ile boğuşmaktadır. Bu nedenle engelli yurttaşlarımızın çoğu toplumdan dışlanmakta, yapılan düzenlemeler ne yazık ki engelli yurttaşlarımızın temel sorunlarının çözümü konusunda yetersiz kalmıştır” dedi. 

Çakırözer Eskişehir’de Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerinin çalışmalarının örnek göstererek, “Engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için tesisler açmaktalar. Her daim Eskişehir’deki Belediyelerimizin engelli yurttaşlarımız için gösterdiği olağanüstü duyarlılık çok değerli ve örnek alınası” dedi. 

Engellilerin eğitimden sağlığa pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Eğitimden yararlanabilen engelli yurttaşlarımızın sayısı düşük oranlarda seyretmekte. Kayıt altına alınmış engelli yurttaşlarımızın yüzde 41,6’sı okuma yazma bilmezken, lise ve üzeri düzeyde eğitim alabilen engelli yurttaşlarımızın oranı sadece yüzde 7,7’dir. Yüzde 96’sı ise mesleki eğitime ulaşamamakta. Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan son değişiklik ile zor ve bürokratik süreçlerle baş başa bırakılan engelli yurttaşlarımız, sağlık kurulu raporlarının keyfi olarak düzenlenmesi nedeniyle mağdur olmaktadır. Engellilik oranları yüzde 40’ın altına çekilerek engelleri iyileşmiş gibi gösterilmekte, bu nedenle birçok haklarından mahrum bırakılmaktalar” dedi. 

Engelli yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına hem Meclis’te hem de yerelde her türlü çalışmayı yürüteceğini dile getiren Çakırözer, engellilerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber ayrıştırılmadan, rahat koşullarda yaşamalarının hem engelli bireyler, hem onların aileleri, hem de toplu için büyük önem taşıdığını belirtti.