Etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Cihanı karşısına alarak yurduna geçit vermeyen Çanakkale Şehitlerimizin eşsiz zafer gününün 104'ncü yılında ülke genelinde anma sürüşleri düzenledik.

Turun anlam ve maneviyatına uygun şekilde büyük zaferi kazandıran şehitlerimiz için bisikletliler derneği olarak Türk Bayraklarımız ile yurt genelinde pedal çevirdik.

Bisikletliler Derneği Eskişehir Temsilciliği olarak Dorlion bisiklet grubuyla düzenlediğimiz etkinliğimiz Atatürk Bulvarı Osmangazi kavşağından başladı. Önce Hava Şehitliğine ardından da Kanlıpınar Şehitliğine pedalladık. Her iki şehitlikte saygı duruşu ve İstiklal marşını okuyup, dualar ettik. 

Odunpazarı Alaaddin Park önünde sona eren etkinliğimizde tüm yol boyunca yol güvenliğimizi sağmayan emniyet birimlerimize ve katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Çanakkale Şehitlerini Anma Bisiklet Turu düzenlenen Bisikletliler Derneği şube ve temsilciliklerimiz: İstanbul, Sakarya, Samsun, Alanya, Manisa, Eskişehir, Edirne, Elazığ, Bolu, Aydın, Gaziantep, Nevşehir, Bilecik, Bergama, Biga, Acıpayam, Lüleburgaz, Selçuk, Burhaniye, Çorlu, Arnavutköy,