Urfalı, “Son iki asırdır sürekli gerileyen Osmanlı İmparatorluğu’nun kazandığı bu zafer; her ne kadar Devletin çöküşünü engelleyememiş olsa da bizlere gösterdiği kahramanlık ve askeri dehası ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hediye etmiş, Çanakkale Zaferi ile milletin gönlünde yeşeren milli ruh, İstiklal mücadelesini harekete geçiren güce dönüşerek bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye eden fikriyatın beşiği olmuştur. Çanakkale nice kahramanlara tanıklık etti. 215 kiloluk mermiyi sırtlayan Seyit Onbaşı, hepsi şehit olan 57. Alay, üniformalarını giyip savaşmaya giden, türkülere konu olan 15’lik bıyığı terlememiş delikanlılar, tüfeği tutukluk yapıca düşmana taş fırlatarak saldıran, avuçları parçalanan Bigalı Mehmet Çavuş. Ve onlar gibi sayısız kahramanımıza, yiğitlerimize, şehitlerimize minnettarız” dedi. 

Gururla kutluyoruz

“Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü coşkuyla, gururla kutluyoruz” diyen Urfalı, “Aynı zamanda milli mücadelenin başlamasının da 100’üncü yıl dönümüdür. O dönemlerden bugüne ülkemize yönelik saldırılar sona ermemiş, şekil değiştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak için düğmeye basanlar bekamızı hedef almakta, kimi zaman PKK, kimi zaman da FETÖ ve diğer bölücü terör örgütleri kullanarak, dirliğimizin kökten bozulması için yoğun çaba harcamaktadır. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış olan Çanakkale’ye, kahraman ecdadımıza, feraset ve cesaret timsali milletimizin yüreğindeki sarsılmaz imana baktığımda; askeri, siyasi ve ekonomik olarak kuşatıldığımız bu günleri de atlatacağımızı, milletimizin kurtuluş mücadelesinde ortaya koyduğu milli birlik ruhunu, başarma azmini ve bağımsızlık ateşini yeniden alevlendirerek Türk İslam davasını yeniden yükselteceğimizi görüyoruz”

Emellerine asla ulaşamayacaklar

Urfalı, Türkiye’yi bölmek isteyenlerim emellerine ulaşamayacaklarını ifade ederek, “Ülkemizi bölmeyi, milletimizi korku ve baskı ile sindirerek üzerinde operasyon yapmayı amaçlayan şer odakları bilsinler ki; evlat acısını bağrına taş basarak dindiren analar, gözyaşını yüreğine gömen babalar, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda Türk Bayrağı dalgalansın diye canlarını veren yiğitler, cebindeki son kuruşunu askere gitmek için yol parası yapan kahramanlar oldukça, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. Hayallerinde bölünmüş bir Türkiye, vatansız kalmış bir Türk milleti var. Hepimiz biliyoruz ki;  vatan yoksa,  namus da olmaz, şeref de olmaz, iş de olmaz, aş da olmaz. Bunu en yakın Suriye’de Irak’ta görüyoruz. Yurtlarından edilen insanların nasıl üç kuruşa muhtaç edildiğine, onurlarının nasıl ayaklar altına alındığına, ailelerinin nasıl parçalandığına üzülerek şahit oluyoruz. Türk milleti bu noktada gözü açık olmalı, milli değerlerine, inançlarına sıkı sıkıya tutunmalıdır. Bağımsızlığı için Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen Türk milleti, bu dış destekli projelerin hayata geçmesine asla müsaade etmeyecektir. Bugün vatanımızı bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak isteyenlere Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar için bizler de her türlü bedeli ödemeye hazırız.  Bundan 104 yıl önce dönmeyi düşünmeden istiklâl yoluna düşenler gibi bizler de aynı inanç ve kararlılıktayız. Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nın kırılma noktası olan “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” şeklindeki talimatıyla ölüme koşan kahraman ecdadımıza layık olacak, hak yolundan dönmeyeceğiz.