Aralarında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de bulunduğu CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve 22 milletvekilinden oluşan CHP'li heyet, özelleştirme kapsamına alınan Milli Savunma Bakanlığı 1'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işçilerine destek vermek amacıyla Adapazarı'na gitti. CHP Sakarya İl Başkanlığı'nda toplanan heyet, kortej halinde Türk Harb İş Sendikası Sakarya Şubesi'ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. 

FABRİKAMIZA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ: Sendika binası önünde toplanan kalabalık, Tank Palet Fabrikası çalışanlarıyla dayanışma gösterirken, buluşma sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer, “ Her fabrika bir kaledir. Tank Palet Fabrikası herhangi bir fabrika değildir. Tank Palet demek Türkiye demektir.. Bu fabrikanın satılması demek Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet demektir. Bu mesele bir siyasi parti meselesi değildir. Sadece Türk İş'in ya da sadece Harb İş Sendikası'nın meselesi de değildir. Başarının karşılığı özelleştirme olamaz. Fabrikamıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. 

İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ: Özelleştirme kararına karşı Eskişehir Harb İş Sendikasının Hamamyolu’nda başlattığı imza kampanyasına da destek veren Çakırözer, “Sakarya1AnaBakım fabrikasının özelleştirilmesine karşı Türk Harb iş Sendikası’nın Eskişehir’de başlatmış olduğu imza kampanyasına da destek verdik. Tankı, topu, fırtına obüsleri ile göğsümüzü kabartan, milli ekonomimize ciddi katma değer sağlayan Sakarya1AnaBakım fabrikasının özelleştirilmesi bu ülkenin geleceğine en büyük ihanettir! Tank Palet, Milli Savunma Özelleşemez. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek!” dedi.