Çocukların yaşadıkları şehri düşleriyle, renkleriyle, kendi sözcükleri ile tanımamızı amaçlayan proje gösteriminin açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara proje kapsamında ilkokul seviyesindeki çocuklarla her cumartesi şehrimizi gezdiklerini ifade ederek “Her gezi sonrası onlardan duygu ve düşüncelerini kağıda dökmelerini istedik. Onlar da hem eğlendiler hem de edebiyat alanında tecrübe kazandılar” dedi. TEGV Eskişehir Ali Numan Kıraç Parkı Eğitim Merkezi Sorumlusu Serpil Öztürk ise TEGV ve Kent Konseyi gönüllüleri ile çocukların insan ilişkilerinde dil, din, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin yetişen bireyler olması için çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmaların ardında çocuklar sırayla yazdıkları şiir ve öyküleri katılımcılarla paylaştı. 

Etkinlik sonunda projeye destek verenlere teşekkür belgesi takdim eden Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy “Çocuklarımızın düşlerindeki Eskişehir’i dinlemekten büyük keyif aldık. Herbirinize teşekkür ediyorum. Konsey ve TEGV Eğitim gönüllülerimizin yanı sıra projeye destek vererek çocuklarına ilham kaynağı olan velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Öte yandan çocukların öykü, şiir ve resimlerinden oluşan serginin 15 Mayıs 2018 tarihinde saat 17.00’de Espark’ta açılacağı duyuruldu.