Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı çocuk merkezleri ve kreşte çocuklar ile Dünya Çocuk Günü kutlanırken, çocuklar için birbirinden güzel aktiviteler düzenlendi. Ihlamurkent’te bulunan Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi,  Tarihi Bölge’de yer alan Zeytindalı Çocuk Merkezi, Emek Mahallesi’nde bulunan Oyuncak Evi ve Kütüphanesi’nde çocuklar, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nü kutladı.

Oyunlar oynayan, çeşitli aktiviteler gerçekleştiren çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.  

Çocukların bir kısmı güneş ışığı olurken, diğer bir kısmı koca dünyaya kendi rengiyle iz bırakmayı tercih etti. Bazı çocuklar ise yaptıkları resimle oyun hamurlarından yeni bir dünya yarattı. Gerçekleştirdikleri aktivitelerin hepsinde ‘kardeşlik’ ve ‘barış’ vurgusu yapan çocuklar, büyüklere 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nde anlamlı bir mesaj gönderdi. 

KAZIM KURT: “DÜNYAYI VERELİM ÇOCUKLARA…”Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklara aydınlık ve güzel bir Dünya bırakabilmek için çalıştığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, bütün çocukların 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nü kutladı.

Çocuklara güzel bir dünya bırakmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Başkan Kazım Kurt, “Ne yazık ki günümüzde çocuklar şiddete, cinsel saldırılara, emek sömürüsüne maruz kalıyor. Neredeyse her gün çocuklar ile ilgili kötü haberler alıyoruz. Çocuklarımız sapık zihniyetlere kurban ediliyor. Oyun oynaması ya da okula gitmesi gerekirken kızlarımız evlendiriliyor, anne oluyor. Çocuk gelinler, çocuk anneler bu ülkenin en büyük yaralarından biri. Cinsel istismar vakalarında ciddi artış var. Aileler çocuklarını sokağa çıkarmaya korkuyor. Çocuk işçilik artarak devam ediyor. Okula gitmesi gereken çocuklarımız çalışmak zorunda bırakılıyor. İşte böyle karanlık bir tabloda çocuklarımız, Dünya Çocuk Günü’nü kutluyor. Odunpazarı Belediyesi olarak, çocuklarımıza güzel, aydınlık bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Nazım Ustanın da dediği gibi “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne/ Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar/ Oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında…” dedi.