Cumhuriyet’in İlanı’nın 97. yılı Eskişehir’de çeşitli etkinlikler ile kutlanırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı’nda binlerce Eskişehirli coşkuya pencere ve balkonlarından ortak oldu.

Tepebaşı Belediyesi’nin de araçları ile destek verdiği Fener Alayı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ışık şovları ve ses araçları coşkuyu iki katına çıkardı.

Kent merkezinde birçok cadde ve bulvardan geçiş yapan Fener Alayı’nı pencereleri ve balkonlarında bekleyen binlerce Eskişehirli de bayrakları ile bu coşkuya ortak oldu.

Büyükşehir Belediyesi Facebook ve İnstagram hesabından da canlı olarak yayınlanan Fener Alayı Türkiye’nin dört bir yanından yayına katılan Eskişehirliler ile 400 bine yakın kişiye ulaştı.

Pandemi nedeniyle bu yıl etkinliklerin buruk geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, maske ve mesafe kurallarına uyarak bu hastalığı insanlığın kazanacağını ve önümüzdeki 29 Ekim’leri eskisi gibi daha coşkulu kutlayacaklarına inandığını ifade etti.