Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı’nda yıllarca izbe bir halde bulunan eski lunapark alanını, alt yapı ve çevre düzenlemesi yaparak Cumhuriyet Parkı’na çevirdi. Metin Yurdanur tarafından yapılan Cumhuriyet Anıtı, müzikli - animasyonlu gösteri havuzu, oyun alanları, spor alanı, koşu yolu, oturma alanları, amfi ve çayhanelerin yer aldığı Cumhuriyet Parkı’na Gökmeydan ve Yenidoğan Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösteriyor.

Parkta yürüyüş yapan, oturma alanlarında dinlenen, çocuklarını oyun alanlarında oynamaya getiren vatandaşlar, çayhanelerde 1 liraya satılan çay ile de keyif yapıyor. 

Günün her saatinde dolu olan Cumhuriyet Parkı’nı en çok çocuklar sevdi. Oyun alanlarında oyunlar oynayan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor. Cumhuriyet Parkı’nda keyif dolu saatler geçiren çocuklar, parkı çocuk kahkahaları ile dolduruyor. 

Gökmeydan ve Yenidoğan Mahalleleri’nin böyle bir parka ve yeşil alana ihtiyacı olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, kendileri için böyle bir park yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti.