Delil Bey hoşgeldiniz. Akil Gençler’in orman ile ilgili çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bununla ilgili bizlere bilgi verebilirmisiniz?

Hoşbulduk. Akil Gençler olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren ülkemizdeki orman varlığı başta olmak üzere temiz bir çevre olgusu üzerinde hep durduk. Bununla ilgili bizzat başkanlığını yaptığım “Orman Hayattır” adı altında bir platform oluşturduk. Bu konuda uzman arkadaşların katılımlarıyla çalıştaylar gerçekleştirdiğimiz gibi Orman Genel Müdürlüğü ile sürekli diyalog halinde olduk. Bir çok yerde Akil Gençler'in öncülüğünde hatıra ormanları oluşturduk. En son Antalya’nın Alanya ilçesinde 15 Temmuz Şehitler Ormanı kurduk. Orman yangınlarına yönelik farkındalık oluşturma adına birçok çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu konuda durmadan elimizden geldikçe çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Tarım ve Orman Bakanlığımızda Sayın Bekir Pakdemirli gibi genç ve dinamik birinin bakan olması başlı başına büyük bir şans. Göreve başladığı günden beri ülkemiz başta olmak üzere Dünya’da bile örnek alınacak birçok projeye imza attı. Özellikle 11 milyon fidanın aynı gün aynı saatte toprakla buluşturulması ülkemiz adına harika proje. Bu konuda emeği geçen herkese sizlerin aracılığıylada teşekkür etmek istiyorum. Ülkemiz orman varlığını artırabilen ülkeler arasında. Türkiye genelinde her yıl milyonlarca fidan büyük bir özveriyle dikiliyor. Burada Orman Genel Müdürlüğü'nün de müthiş bir çalışması var. Onları da bu bitmez tükenmez enerjilerinden dolayı tebrik ediyorum. Orman Genel Müdürlüğüne bağlı işletmeler her konuda köylünün yanında durmakta. Bu köklü bir tarihe sahip olan kurumumuza her daim sahip çıkmalıyız.

11-11-2019 saat 11:11'de 11 milyon fidan dikimi için Akil Gençler'in hazırlıkları nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığımızın Dünya'ya örnek teşkil edecek bu anlamlı projesinde gençler olarak bizler de yerimizi alacağız. Türkiye'nin geleceği olan genç kardeşlerimizin Türkiye'nin nefesi olacak bu etkinlikte mutlaka yer almaları gerekiyor. Biz de Akil Gençler olarak Türkiye'nin her noktasında bulunan üyelerimiz ile belirlenen lokasyonlarda fidan dikeceğiz

Son olarak neler söylemek isterseniz?

Daha yeşil bir Türkiye için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızın korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteğiyle her yıl 11 Kasım gününü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüş olup, hayırlı olmasını diliyor ve tüm vatandaşlarımızın 11 Kasım'da dünya rekoru denemesi niteliğindeki 3 saat içinde "11 Milyon Fidan Dikim" etkinliğimize katılımlarını bekliyoruz.