Seçim öncesi adaylara kısa konuşma hakkı verildi. 

"Vakıf siyasi emeller için kullanılamaz": Murat Kahya, “Böyle bir seçim ortamı olduğu için üzgünüm, şahsım adına herkesten özür diliyorum. Burada herkes Emirdağlı. Ben 45 gündür aday değildim. Dün oldum. İstek olduğu için aday oldum. Vakfetmek gerekiyor. Bir seçim atmosferinde vakfı bu kadar yıpratmaya gerek yok. Vakfın siyasi emel olarak kullanılmasına karşıyım. Burası Emirdağlıların. Kişisel egolar yüzünden bu hale geldik. Şu anda çekilmeye hazırım yeter ki tek liste olsun” dedi. 

"Bize adaylıktan çekilin dendi": Sibel Erenoğlu, “Bir taraf bir tutum var. Güven duygusu ziyan edildi. Burada aday yarışı değil gönüllülük yarışı olmalı. Herkele el sıkışırım hepiniz benim hemşehrimsiniz. Seçimde ne olursa olsun hepimizin hayrına olmasına gönülden temenni ediyorum. Hiç kimsenin öznesine saygısızlık yapmam. Bize üç adayı arayıp da kimse gelin konuşalım denmedi, bize çekilin dendi. Bizim tek beklentimiz üç adayın bir araya getirilmesiydi, isteğimiz buydu. En büyük projemiz birleştirici bütünleştirici bir ekip olmak" diye konuştu.  

"Belediye seçimlerindeki tutum yanlıştı": Emirdağlılar Vakfı Başkan adayı Orhan Özkır ise, “Seçimlerin bu hale gelmesinde ben ve ekibimin bir etkisi yoktur. Biz bu seçimleri neden iptal ettik. Üyeliklerle ilgiliydi. Belediye seçimleri de bu seçimi etkiledi. Bizim o seçimde taraf olmamız hiç olmadı. Önceliğimiz vakfın yıpranan ismini eski haline döndürmek” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi.