Elektrik Mühendisleri Odası 6.Olağan Genel Kurulu, 18 Ocak 2020 Cumartesi günüOdunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul, divanın oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından EMO Eskişehir Şubesi 5.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kelleci ve EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek’in konuşmalarıyla başladı. Konukların konuşması, yönetim kurulu çalışma raporunun okunması, yönetim kurulu çalışma raporu üzerine görüşmeler, yönetim kurulunun aklanması, oda genel kuruluna önerilmek üzerine şube tahmini bütçesinin oluşturulması, 6. dönem şube yönetim kurulu şube denetçileri ve oda genel kurulu delegelerin belirlenmesi, dilek-temenniler ve kapanış gündemiyle tamamlandı.

Seçime tek liste ile girildi 

İlk gün çalışmalarının tamamlanmasının ardından 19 Ocak 2020 Pazar günü EMO Eskişehir Şubesi’nde tek liste ile gerçekleştirilen seçimler sonucunda Demokrat Mühendisler Grubu adına Ender Kelleci başkan seçildi. Kelleci başkanlığındaki Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu; Adil Güzle, Ahmet Şakar, Aykut Kadir Kozandağı, Doğukan Yurttaş, Gökçenur Ateş, Levent Çelik’ten oluştu. Şube denetçileri İrfan Satır, Hasan Hüseyin Köseoğlu, Mahmut Uğur Kolca;yedek denetçiler Metin Çam, Çağrı Demirci ve Burak Oklar’dan oluşurken, yönetim kurulu yedek üyeleri arasında ise Alper Çetin, Aşkıner Kılıç, Hayati Çetin, Rasih Arıkan, Özcan Özdemir, Tuğba Irmak, Turan Ayan yer aldı.

“EMO, üyeleriyle büyüyen koca bir çınar”

Genel kurulda bir konuşma yapan Ender Kelleci, kuruluşunun 65.yılı kutlanan EMO’nun üyeleriyle koca bir çınar gibi büyüdüğünü belirterek şunları söyledi: “Eskişehir Şubesi odamızın en genç üyesi olarak çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Geride bıraktığımız süre zarfında üyelerimizin sorunlarına çözüm önerileri aradık, onlara destek olmaya çalıştık. Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’in sorunlarına eğildik. Alpu Termik Santrali ile ilgili çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Geçen dönem ekibimizle birlikte devraldığımız hizmet bayrağını daha da yukarılara taşımak için gayret ettik. Yeni dönemde de hedefimiz yine odamıza, üyelerimize daha iyi hizmet etmek olacak. Örgütlenme ve kurumsallaşma konusunda önemli adımlar attık, yeni dönemde de daha ciddi adımlar atacağız. Daha güçlü bir oda ve daha güçlü bir TMMOB hedefimiz doğrultusunda bize her zaman destek olan meslek büyüklerimize, tüm üyelerimize ve EMO Genç üyelerimize şahsım ve şubemiz adına teşekkür ederim.”