Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde faaliyet gösteren ‘Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin; ‘’10- 16 Mayıs Engelliler Haftası’’ nedeniyle hazırladığı ‘El Sanatları ve Resim Sergisi’ törenle açılışı yapıldı. Serginin açılışını Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü’nün eşi Şükran Cirit yaptı. Sergiye: Odunpazarı Halk Eğitim Merkez Müdürü Mustafa Asım Elbinsoy, Eskişehir Gazi Meslek Lisesi Müdürü Hatice Erden, müdür yardımcıları, öğretmenler, kursiyerler, veliler ve davetliler katıldılar. 

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde faaliyet gösteren ‘Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde; engelliler için, eylül ayında açılan ‘El Sanatları ve Resim Kursları’, mayıs ayının ortalarına kadar devam etti. 

Engelli kursiyerler: el ve psikomotor becerileri ile, kurslarda yaptıkları; örgü ve el düğümleri tekniği ile, çantalar, şapkalar, naylon çoraptan yapılan çeşitli çiçekler ve kapı süslerini düzenlenen sergide sergilediler. Ayrıca, mefruşat kursunda yapılan; dekoratif örtüler, giyim kursunda yapılan elbiseler, yelekler, deri çantalar ve resim kursunda çalışılan yağlı boya akrilik boya tekniği ile çalışan tablolar, ’El Sanatları ve Resim Sergisi’nde sergilendi. Engelli kursiyerler; 8 aylık kurslardaki çalışmalarını, ‘’Engelliler Haftası’’nda, ‘’Sanat Engel Tanımaz’ sloganı ile eserlerini sergilediler ve sergilenen eserleri davetliler ve sanatseverler çok beğendiler.