Kaynarca mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi Anadolu'nun yurt edinilmesinin kapılarını açarak yeni 1000 yılda tarihimizi şekillendirmiştir. 

Bu sadece bir fetih değil, bir medeniyetin köklerinin Anadolu'da inşallah ebediyete kadar salınması ve çınarın gölgesinin tüm yurdumuzu kıyamete kadar gölgelendirmesi anlamı taşıması açısından da çok önemlidir. 

Malazgirt Ovasından Alparslan ile Anadolu’ya açılan bu yurt Göktürkler’den, Orhun Yazıtlarından, Altay dağlarından, Kaşgarlı Mahmut’dan, Yusuf Has Hacip’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş Veli’den, Şeyh Edabaliden, Fatih Sultan Mehmet’ten, Yavuz Sultan Selim’den, Kanuni’den ve Abdülhamit'ten devraldığımız bu yüce mirasın güncel  bekçileri ve layık olursak temsilcileri olmayı hedefleyen birer "Erdemli" olma ülkümüzü gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 

Ülkemize yapılan saldırıların çeşidi ne olursa olsun işte bu bakış açısı ile köklü tarihimize bakarak yorum yapmalı, duruşumuzu ona göre belirlemeliyiz. Geçmişini bilmeyen gelcek ile ilgili fikir sahibi olamaz. 

Anadolu Topraklarındaki medeniyet yolculuğumuzun başlangıcı olan Malazgirt Zaferinin 947. yılı kutlu olsun.