Yapılacak proje hakkında bilgi veren Avcı, “Otopark deyince yanlış anlaşılmasın. Katiyen yapılaşma ve betonlaşma söz konusu değil. Otopark yer altı otoparkı. O da millet bahçesinin tamamının altında değil, çünkü ağaçların bitkilerin kök salabilmesi için büyük bir bölümünün altının da betonlaşmaması gerekiyor. Biz 700 diyoruz ama bine kadar çıkarabileceğimizi tahmin ediyoruz. Eskişehir için iyi bir otopark fırsatı da böylece yer altında olacak. Üstte sadece millet bahçesi olacak, herhangi bir yapılaşma betonlaşma söz konusu değil” dedi. 

Avcı, ayrıca Eskişehirspor’un anılarının yaşaması için de bir takım çalışmaların olabileceğini belirterek, “Eskişehirspor’un anılarını yaşatacak Sayın Valimizin de güzel bir önerisi oldu. Aydınlatma direklerinden bir veya iki tanesini millet bahçesinin de aydınlatmasında kullanabiliriz. Hem buranın bir stad geçmişine atıfta bulunmuş olur hem de gece de kullanılabilir ve emniyetli gezilebilir hale gelir. Eski stadımızın aydınlatmalarını yeni millet bahçemizin aydınlatması için de değerlendirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. 

Stadın yıkım zamanı hakkında da bilgi veren Avcı, “İki, iki buçuk ay içinde yıkımı tamamlanmış olacak Bir buçuk sene içerisinde de bütünüyle otopark, üstünün yeşillendirilmesi, bitki örtüsünün sağlanması ile Eskişehir millet bahçesine kavuşmuş olacak” dedi.