Eskişehir AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle 450 kişiye gıda yardımı yaptı. Gıda kolileri Damla Özgereksinimliler Derneği, Elele Gülümsetmeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Esgörder Eskişehir Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği, Eskişehir Bedensel Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği, Eskişehir  Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği, Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği, Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği, Keşkül-ü Fukara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sessiz Meleklerin Sesi Derneği, Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Gıda yardımları hakkında değerlendirmede bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut:  “İslam dünyası için büyük önem taşıyan Ramazan ayında herkes, yardıma muhtaç insanlara destek olmak için ilave çaba sarf etmelidir. Bu düşünceyle, AB Delegasyonu, pandemi döneminde durumları daha da kötüleşen yardıma muhtaç ailelere ulaşmaktan memnuniyet duymaktadır. Ülke genelindeki AB Bilgi Merkezleri ağı sayesinde gıda paketlerimizin dağıtımı Ramazan ayı sonuna kadar devam edecektir.  Bu hediye paketleriyle Ramazan’ı ve 9 Mayıs Avrupa Günü’nü hep birlikte kutluyoruz. Bu vesileyle bölgedeki yerel ortaklarımıza gösterdikleri işbirliği için teşekkür ediyor ve bu mübarek ayda en iyi dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

30 bin kişiye destek

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri Ağının yer aldığı Eskişehir AB Bilgi Merkezi ile birlikte 19 ilde gıda paketleri dağıtarak, ülke çapında 30.000'i aşkın kişiye ulaşıyor. Ramazan ruhunu yaşatmayı amaçlayan bu yardımın alıcıları arasında pandemiden etkilenen Türk aileleri ile mülteci aileler yer almaktadır.