29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de toplu taşıma seferlerinde yeniden düzenlemeye gitti. Tam kapanma sürecinde vatandaşların hangi hizmetleri, nasıl alacağını sosyal medya hesaplarından duyuran Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada ulaşım, Halk Ekmek büfeleri, cadde otoparkları hakkında bilgilere yer verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda “Kıymetli hemşehrilerimiz, İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile 29 Nisan saat 19.00 ile 17 Mayıs saat 05.00 arasında uygulanacak tam kapanma dönemi ile ilgili bazı konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

30 Nisan Cuma tarihi itibariyle toplu taşıma seferlerimizde değişikliğe gidilecektir. Bu kapsamda tam kapanma sürecinde istisna kapsamında olan hemşehrilerimiz için tramvaylarımız 30 Nisan ve 3-4-5-6-7 Mayıs tarihlerinde bazı hatlarda seyreltilmiş seferler gerçekleştirecektir.

17 günlük tam kapanma süresi boyunca otobüslerimiz ise yeniden düzenlenen sefer saatleri ile istisna kapsamında olan vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Tramvay ve otobüs sefer saatlerimiz 29 Nisan Perşembe günü içerisinde web sitemizde güncellenecektir.

Bu süreçte 12 ilçemiz ile kent merkezi arasında hizmet veren ilçe otobüslerimiz hafta içi seferlerine devam edecek olup, kırsal mahalle otobüslerimiz ise hafta içi sabah ve akşam olmak üzere 2 sefer gerçekleştirecektir.

Kent genelindeki Halk Ekmek büfelerimiz Pazar günleri hariç haftanın 6 günü 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlarımıza hizmet verecektir. (1 Mayıs ve 13-14-15 Mayıs tarihleri hariç)

Cadde otoparklarımız tam kapanma sürecinde istisna kapsamında olan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verecektir.

10.00-17.00 saatleri arasında evinize en yakın Sumatik’e giderek su yüklemesi yapabilir, bu saatler dışındaki acil su yüklemeleriniz için ALO 185 üzerinden 7/24 ESKİ’ye ulaşabilirsiniz. Ayrıca Yunus Emre Halk Çarşısı’nda bulunan ESKİ Abone İşleri de mesai saatleri içerisinde acil işlemler için hizmet vermeye devam edecektir.

Zabıta ve itfaiye teşkilatımız sizler için 7/24 görev başında olacaktır. ALO 153 üzerinden Zabıta ekiplerimize, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden de İtfaiye ekiplerimize ulaşabilirsiniz.

İhtiyaçlarını karşılayamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımız tam kapanma boyunca temel ihtiyaçları için 112 Çağrı Merkezi’ni arayarak Vefa Gruplarından destek isteyebilirler.

Vaka sayılarının azalması için sizler evdeyken, bizler Büyükşehir Belediyesi olarak görev başında olacağız. Güzel günler için lütfen alınan kararlara uyalım!” ifadelerine yer verilirken, bu zor günlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatılacağı da vurgulandı.