Eskişehir'de 16 Eylül Pazartesi günü saat 10'da başlayacak olan açılış töreni Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Açılış programı sonrası meydanda 'Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler' ile esnaflara ait stantların açılışı yapılacak. Gün boyu açık olacak stantlarda vatandaşlara çibörek, met helvası, şekerleme gibi çeşitli ikramlar sunulacak. 

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen Ahilik Haftası Esnaf Bayramı etkinliklerine tüm Eskişehirlileri davet etti. Birsen "Ahilik haftası etkinliklerimiz Salı günü Şeyh Şehabettin Türbesinin ziyaretinin ardından, saat 11:00 da Atatürk Meslek Lisesinde gerçekleşecek olan öğrencilerimize yönelik Ahilik Kültürü konulu panel ile devam edecektir. Çarşamba günü programımız, aşksam üstü Türk Dünyası Bilim Kültür Merkezinde yılın ahisine ve mesleğinde örnek esnaf sanatkarlar ile tacirler ve sanayicilerimize plaket töreniyle devam edecektir" dedi.

Ahilik Haftası'nın Perşembe günkü programlarının saat 17'de Yediler Parkında başlayıp, Valilik Meydanında sona ereceğini ifade eden Birsen "Perşembe günkü program geleneksel esnaf Yürüyüşü ile başlayacaktır. Program yürüyüşün ardından Valilik Meydanında gerçekleşecek olan Ahilik Pilavı dağıtılması ve Süheyl, Behzat Uygur Show ve Mithat Körler Konseri ile devam edecektir. Ahilik Haftasında gerçekleşecek etkinliklerimize tüm esnaf sanatkarlarımız ile Eskişehir Halkımız davetli olup, ayrıca Ahilik Haftası münasebetiyle halkımızı esnaf sanatkarlarımızı desteklemeye ve alışverişlerini esnaf sanatkarlardan yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.