Prof. Dr. Nabi Avcı’nın tavsiyeleriyle Eskişehirli gençleri sanat ve kültür hayatıyla yakınlaştırmak amacıyla 2017 yılında Genç-DesProjesi kapsamında faaliyetlerine başlayan ve 2018’den bu yana Türk Dünyası Vakfı bünyesinde faaliyetlerine devam eden TDV Düşünce Okulu hedef kitlesini genişleterek büyümeye devam ediyor. Çoğunluğu lise öğrencisi birçok genci edebiyattan sanata, müzikten sinemaya birbirinden farklı konuların işlendiği atölyelerde buluşturan, alanlarında uzman konuklarla disiplinler arası bilgi paylaşımı sağlayan TDV Düşünce Okulu imzaladığı protokolle hedef kitlesini genişletti.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI ve Millî Eğitim Müdürü Hakan CIRIT’ın hazır bulunduğu imza töreninde TDV Düşünce Okulu’nun gençlerin entelektüel birikimine sağladığı katkıya dikkat çekilerek bu hizmetlerin daha çok gence ulaşması noktasında her kurumun üzerine düşen görevi yapacağı belirtildi.Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği imza törenine Eskişehir Milletvekili M. Nurullah Sazak da katıldı.

Türk Dünyası Vakfı, Anadolu Üniversitesi ve Millî Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Eskişehir merkez ilçelerindeki liselerde öğrenim gören öğrencilerden seçilecek katılımcılar, Düşünce Okulu’nda kurulan atölyelerde sanat ve kültür faaliyetleri gerçekleştirecek, yapacağı gezilerle Anadolu medeniyetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Bugüne kadar72 gencin yararlandığı faaliyetlere bu eğitim-öğretim yılında 450 öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi.