Eskişehir'de 17 yaşındaki Cansu Tavukçu'dan yaklaşık iki aydır haber alınamıyor. Genç kızın annesi Ayşe Yalaz, kızının, sevgilisi olduğunu öğrendiği şahsın yanında olabileceğini iddia ederek, Cansu'yu görenlerin emniyete bildirmesini istiyor. 

Kızının, yanında olduğunu düşündüğü şahıs tarafından, daha önce evlerine kadar teslim edildiğini, sonrasında da Cansu'nun kendisinin yanında olmadığını söylediği için hayatından endişe ettiğini anlatan Yalaz, “Üç çocuğum var, Cansu ikinci evladım. Eşimden ayrıldım, çocuklarımızın velayeti bende. Çocuklarıma her zaman baktım, elimden geleni yaptım. Cansu’nun Kasım’ın 18’inden bu yana bir şahısla sevgili olduklarını öğrendim. Kızım bu süreçte bana çok kötü davranıyordu. Kollarımda yara izleri var. Kızım sürekli bana kötü davranıyordu, gitmek istiyordu. Evden gittiği gün yine kavga çıkarttı. Hat almış kızıma o şahıs. Bana hattı sordu, kaybolmuş hat. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Benim hattan bile haberim yok. Kavga sonrası Cansu evden çıktı gitti. Şahsın ailesinin adresini buldum, gittim kızım nerede dedim. Annesi burada yok dedi. Şahsı aradılar... 'Cansu benim yanımda yok, bir akrabasının yanında' dedi. 'Benim kızım akrabasında değil, verin' dedim ancak ben orada tehdit de edildim” dedi. 

Yalaz, kızına şu sözlerle seslendi;

"Kızımın cebinde 1 lira para yok, çanta yok. Kızımın üzerinde kısa kollu siyah tişört, mavi pantolon bir de beyaz ayakkabı vardı, başka bir şey yok. Benim kızım nerede, neden bir kez bile beni aramıyor. Ben her yere şikayette bulundum. Normalde benim kızım beni arardı. Hayatından endişe ediyorum. Ve kızımın sesimi duyup evine sağ salim dönmesini istiyorum. Ben kendi yağımla kendi kavrulan bir insanım, çocuklarıma bakan bir insanım. Kızım çıksın, ölü veya diri. Benim kızım beni arardı. Kızım iki aydır beni aramıyor, mutlaka arardı. Kızım beni arayıp 'anne ben evleneceğim neden benle uğraşıyorsun' derdi, demiyor. Hayatından endişe ediyorum"