Eskişehir’de Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda 15 işçi, DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı. İstasyon önünde toplanan sendika üyeleri eylem yaptı. Nakliyat-İş Sendikası ilk olarak Şubat ayında örgütlenmesine başlayarak çoğunluk sağladığı REYSAŞ’da işveren 9 ay sonra 15 sendika üyesi işçiyi 21 Kasım Çarşamba günü tazminatsız işten çıkartıldığı iddia edildi. Bu süreçte eylemlere başlayan işçiler iş yerinin önünde işe geri dönüş ve toplu iş sözleşme hakları için protesto eylemi düzenledi.

“Reysaş Eskişehir Araç Muayene İstasyonunda İşçi Kıyımına Son! Atılan İşçiler Geri Alınsın” pankartı açıldı. İş yeri önünde toplanan işçiler slogan atarak işvereni protesto etti. Eylemde basın açıklamasını Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapıldı.

Küçükosmanoğlu konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında Reysaş İşvereninin işçi ve sendika düşmanlığını protesto etmek için bir araya geldiklerini belirterek 2018 şubat ayında da işverenin sendikal örgütlülüğü hazmedemeyerek, işçi kıyımı yaparak 12 sendika üyesini işten attığını iddia etti. Küçükosmanoğlu, Nakliyat-iş sendikasının yasal çoğunluğu sağladığını ancak işverenin toplu iş sözleşme sürecini tıkamak ve geciktirmek için bu tür yollara başvurduğunu ileri sürdü. 

Bu saldırılara sendika ve üyeler karşı koyduğunu ve o dönem yapılan direnişle birlikte atılan 12 işçinin tamamının arabulucu aşamasında işe geri alındığını, işverenin çoğunluk tespitine yapmış olduğu itiraz davasının da devam ettiğini aktaran Küçükosmanoğlu, İşverenlerin işçilerin yasal anayasal hakkı olan ve uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınan örgütlenme hakkına saygı duymadıklarını bu yüzdende örgütlenme aşamasında sendikal örgütlülüğe saldırarak üyeleri işten attığını iddialarına ekledi. Küçükosmanoğlu bir kez daha Reysaş işverenine işçi ve sendika düşmanlığına son vermesini ve atılan üyelerinin geri alınması çağrısında bulunarak konuşmasını bitirdi. Atılan sloganların ardından basın açıklaması sona erdi.