Vefatının 701’inci yıldönümünde Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde kitaplarla anılıyor.

Aşka, dosta ve manaya giden yolda ışık olan, Anadolu'yu birleştiren dizeleriyle mesajları çağları aşan Yunus Emre'nin anısına SNS Organizasyon ve Porsuk Kültür iş birliği ile 7-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Eskişehir Yunus Emre Kitap Günleri Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

Açık havada ilk kez yapılan ve 42 stantta 50’ye yakın yayınevi, yazarlar, söyleşiler ve imza günleriyle kitapseverleri buluşturan Yunus Emre Kitap Günleri, açıldığı ilk 1 saat içinde 3 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Saygı Öztürk, Ali Lidar, Bahadır Özgür, Timur Soykan, Mine Söğüt, Şaduman Halıcı, Şükran Soner, Zeynep Aliye, Adil Yıldırım, Zülal Kalkandelen ve Pelin Erdoğan gibi çok sayıda sevilen yazarın okurlarıyla buluşturan kitap günlerine Eskişehirliler büyük ilgi gösteriyor.

Kitapseverlerin gösterdiği ilginin çok sevindirici olduğunu belirten Porsuk Kültür Dergisi İmtiyaz Sahibi Saniye Ezgi Akyıldız, “Beklediğimizin üzerinde bir ilgi var. Çok yoğun bir katılım görüyoruz. Şehir dışından yazarlar ve misafirlerimiz olacak. Yılmaz Hocamıza çok teşekkür ederiz” derken, dergi editörü

Gökçe Güneyoğlu da, “Pandemi nedeniyle kısıtlamalardan dolayı fuar yapılamamıştı. Eskişehir halkının da özlediği bir ortam var. İlgiden çok memnunuz. Yunus Emre Haftasında kitap günleri ile Yunus Emre’nin adını yaşatıyoruz” diye konuştu.

SNS Organizasyon yöneticilerinden Didem Simsaroğlu ise, “Kitap günleri gayet başarılı geçiyor. Açık havada yapılması da bir ilk oldu. Eskişehir yayınevlerini çok seviyor. 50’ye yakın yayınevi var. Her gün 10 yazarımızın imza günü ve söyleşileri olacak. 15 Mayıs’a kadar buradayız. Herkesi bekliyoruz. Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e verdiği destek nedeniyle çok teşekkür ederiz” dedi.

2 yıl aradan sonra kitapseverler ile buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten yazar Ali Lidar da, “Fuar ortamını, kitaplarla bir arada olmayı özledik. İnsanlar ilgi gösteriyor hafta içi de okulların da sürece katılmasıyla yoğun bir katılım olacaktır. Fuarın yapıldığı bu alan gayet ferah ve güzel. Tüm kitap dostlarını bekliyoruz” diye konuştu.

15 Mayıs’a kadar açık kalacak Yunus Emre Kitap Günleri için ücretsiz ring seferleri de gerçekleştiriliyor. Otobüsler her gün 14.00 ile 20.00 saatleri arasında saat başı karşılıklı olarak sefer düzenleyerek vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Buna göre iki noktadan yapılacak seferler ve geçtikleri güzergahlar şu şekilde: “ESOGÜ-Cumhuriyet Meydanı (Bala Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu Önü, Nabi Avcı Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Odunpazarı, Yunus Emre Caddesi, Hasan Polatkan Caddesi, Cumhuriyet Meydanı.)

Muttalip-Cumhuriyet Meydanı (Doğan Aslanbey Öğrenci Yurdu, Sarıcakaya Caddesi, Çevre Yolu, Açıköğretim Fakültesi, Yılmaz Büyükerşen Bulvarı, Seylap Caddesi, Gaffar Okkan Caddesi, Gazi Yakup Satar Caddesi, Cumhuriyet Meydanı)”