Tedavi masrafının toplanabilmesi için kampanya düzenlenen SMA Tip 2 hastası Toprak Bebek’e destekler giderek büyüyor. 

Toprak Yavaş’ın yurt dışında tedavi olabilmesi için gerekli olan 20 milyon TL’nin toplanabilmesi adına çalışmalar devam ederken, düzenlenen doğum günü etkinliği de geniş bir katılım ile gerçekleşti. Özdilek Kültür Merkezi’nde düzenlenen doğum günü kutlamasına Toprak Bebek ve ailesinin yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile Eskişehir iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. 

Kampanya gönüllülerinden Av. Hüseyin Akçar’ın sunumu ile düzenlenen etkinlikte Toprak, doğum günü pastasını üfledi. Müzik dinletisi ile devam eden kutlama, toplu fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.

Destek çağrısı

Toprak Bebek etkinlikte kendisi için hazırlanan pastayı üflerken, yapılan konuşmalarda tedavi için gereken paranın toplanabilmesi adına tüm Eskişehirlilere çağrıda bulunuldu.

Yavaş ailesi de Toprak’ın iyileşebilmesi için zaman ile yarıştıklarını ifade ederek, her günün büyük önemi olduğunu vurguladı.

Etkinlikte Toprak Bebek için toplanan toplam fidan sayısı 2 bin 700’e ulaşırken, Eskişehir Valiliği’nin izni ile sürdürülen yardım kampanyasına katılmak isteyenler, “toprak_sma” adlı instagram hesabından bilgi alabiliyor.