Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz günlerde ilimizde gerçekleşen menfur olay sonrasında hayatını kaybeden kedimiz kamuoyunda olduğu gibi bizlerde de büyük bir üzüntüye neden olmuştur. Şiddeti beslememek ve huzur ortamında sokakları paylaştığımız canlarımızla beraber yaşayabilmek için toplumdaki her bireyin sokak hayvanları hakkında bilgilendirilmesi çok önemlidir. Öğrencilerimizin hayvan sevgisi kazanmaları, sokakta yaşayan canlara kol kanat germeleri için bu kulübeyi okulumuza bağışlıyoruz. “dedi.

Şiddetin kime karşı yapılırsa yapılsın suç olduğuna dikkat çeken Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ise “Hayvana karşı şiddet de suçtur. Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Derneği ve Salih Zeki Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri olarak hayvanlara yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve yaşatmak için paydaşlık içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Salih Zeki Anadolu Lisesi yönetimi ise bağıştan memnuniyet duyduklarını belirterek Eskişehir Kent Konseyi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Hayvanları Koruma Derneği’ne teşekkür ettiler.