Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği 14. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 25 - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tiyatro oyunları, kukla gösterileri, müzik dinletileri, dans performansları ve sokak gösterileri ile renklenen festival, parklarda, şehir merkezindeki açık alanlarda ve Şehir Tiyatrolarının sahnelerinde seyirci ile buluştu. 

Bu yıl festivalde, Eskişehir Şehir Tiyatrolarının yanı sıra Türkiye’den 6 farklı topluluğun ve Almanya, Avusturya, Brezilya, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, İtalya, Hollanda, Romanya, Rusya’dan gelen misafir toplulukların sahnelediği oyunlar,  müzik dinletileri ve atölyelerle birlikte birçok farklı etkinlik çocuklar ve gençlerle buluşturuldu. 

Çekya, Hırvatistan, Danimarka ve İtalya büyükelçilerinin de Eskişehir’e gelerek katılma nezaketi gösterdiği ve 7 gün boyunca 51 farklı etkinliğin gerçekleştiği festival,  Şehir merkezinde yapılan açılış gösterileri ve açık hava etkinliklerini izleyenler de dahil olmak üzere, tüm salonlardaki gösterimleri kapalı gişe sahnelenerek yirmi bin’e yakın kişinin üzerinde bir katılımla sonuçlandı. Eskişehirlilerin ve özellikle de çocukların büyük beğenisi ile sona eren festival, yazılı ve görsel basında övgü ile yer aldı.