ESKİŞEHİR VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK: Vali Çakacak, Mesajında “Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu, mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar; dostluk ve kardeşlik duygularının canlandığı, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşatıldığı, birlik ve beraberlik bilincinin ön plâna çıkartılarak toplumsal barışın tesis edildiği çok özel günlerdir. Millî birlik, bütünlük ve kardeşliğe ziyadesiyle ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak sevgiyle, hoşgörüyle tam bir kaynaşma ve birliktelik ruhuyla hareket etmeli ve sürekli dayanışma içinde olmalıyız. Bu özel günlerde Kurban Bayramı’nın sevincini arkadaşlarımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla; engelli, yardıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla; huzur evindeki gözü pencerede, kulağı kapıda olan yaşlılarımızla; baş tâcımız olan anne ve babalarımızla; şehitlerimizin emanetleri ve aileleriyle, kahraman gazilerimizle hep birlikte paylaşalım. Millet olarak, paylaşmanın en güzel örneğini herkese bir kez daha gösterelim. Valilik olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız eliyle gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bayram süresince görevi başında olacak güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personelimiz başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hayırlı mesailer diliyorum. Araçlarıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, hız sınırlarına riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini; bütün trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için, bu konuda lütfen hepimiz üzerimize düşenleri yapalım. Bu duygu, düşünce ve temennilerle; tüm Eskişehirli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken; mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize, İslâm âlemine ve tüm dünya ülkelerine huzur ve barış getirmesini temenni ediyor; bu vesile ile aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun bir ömür diliyorum. Herkesin, ailesi ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmesini diliyor, selâm ve saygılarımı sunuyorum” ifadeleri kullandı. 

AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ HARUN KARACAN: Kültür ve geleneklerimiz ile birlikte dini değerlerimizin bizleri sosyal hayatın içine çektiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün zirvede yaşandığı bir kurban bayramına daha erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Akıp giden zaman içerisinde birbirinden uzaklaşan nesilleri yeniden bir araya getirip kadim bir düğüm gibi bizleri “Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım” der gibi kenetleyen bayramlarımızı muhabbet ve sevinçle geçirmeliyiz. Bu vesileyle, bayram günlerinde her daim saygı ve rahmetle yâd ettiğimiz şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere hemşehrilerimin ve tüm İslamâleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum.

AK PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ PROF. DR. EMİNE NUR GÜNAY: Kurban, Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele yakın olmak ve teslim olmak demektir. Kurban Bayramı, toplum içinde sosyal bilincin uyanması, toplumda kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin canlanması, toplumsal etkileşimin güçlenmesi, toplumu ayakta tutan pek çok değerin ve geleneklerin yaşaması demektir. Allah’ın bizlere armağan ettiği bu kutlu zamanlardan biri olan Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunu, toplumsal paylaşmanın hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar bizlerin sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren birlik ve beraberlik günleridir. Onun için bu değerli zamanları fırsat bilerek ailemizi, akrabalarımızı yakınlarımızı, hastalarımızı, yaşlılarımızı, yetimleri ve kimsesizlerin sevinci olmalı onlarla beraber olmalıyız. Ayrıca, milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir fırsattır. Bayramlar sadece kendi milletimiz ve vatanımız için değil, bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Dolayısıyla, bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet altında kalan dünyanın, barışa kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak önemli bir vazifemizdir. Öncelikle Mekke’den, Arafat’ta vakfeye duran bütün hacılarımızın, aziz milletimizin ve yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor; Eskişehirli tüm hemşerilerime bu bayramın, barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Hayırlı Bayramlar…

CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER: Çakırözer Bayram mesajında Türkiye’de aralarında Eskişehir’in de bulunduğu birçok şehrinde çevreyi, temiz havayı, suyu, ormanlık alanları yok etmeye yönelik girişimlere değinerek, yurttaşlara, “Geleceğimiz, yavrularımız için gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye bırakmak zorundayız” dedi. Çakırözer, “Eskişehir’de, Çanakkale’de, Uşak’ta ormanlarımıza, meralarımıza, tarım alanlarımıza, temiz su kaynaklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Bizler gelecek nesillere temiz, yaşanılabilir bir ülke bırakmak zorundayız” dedi. Emekçinin, emeklinin, çiftçinin, esnafın bayrama buruk girdiğini dile getiren Çakırözer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bayramlar, toplumu dostluk ve kardeşlik duygularıyla buluşturan, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği, kaygıların unutulduğu özel günlerdir. Ancak ekonomik olarak içinde bulunduğumuz durum bayramı da etkilemiştir. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 75 lira, yoksulluk sınırı ise 6 bin 760 liradır. Memur maaşları enflasyon karşısında eridi. 2018 sonunda ortalama memur maaşı, 2017’ye göre yüzde 14.81 arttı ancak aynı dönemde enflasyon yüzde 20.3 arttı. Memurların maaşı, aylık yaklaşık 165 TL değer kaybetti. Çarşıda, pazarda fiyatlar el yakıyor, her şeye zam geldi. Bayram alışverişine giden vatandaş enflasyon karşısında alışverişini yapamadı. Bayrama buruk girdi. Ülkemizde işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu; emeklinin, emekçinin, çiftçinin alın terinin karşılığını aldığı;  gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya özlemiyle. Tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum.”

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN: Ulusal ve dini bayramlarımız, Türk milleti olarak bizleri bir arada tutan en önemli günlerimizdir. Bir bayram sabahında uyanmak, bizler için dünyanın birçok ülkesinde göremeyeceğimiz bir coşku ve birliktelik sevincini yaşamaktır. Bu coşku ve birliktelik ruhunu birbirimize aktarmaktır. En büyük dileğim, ülkemiz insanının, birbirine kızmadan, darılmadan, önyargıyla bakmadan, barış ve huzur içinde nice yeni bayramlara erişmesidir. Mübarek Kurban Bayramının, Türk Milletine ve İslam Alemine iyilik, huzur ve barış getirmesini dilerim. Hep birlikte, daha nice bayramları paylaşmak umuduyla…

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT: Mesajında barış ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Kurt, bayramların insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine neden olduğunu kaydetti. Başkan Kurt mesajına şu sözlerle devam etti:  “Sevgi, saygı ve hoşgörünün simgesi olan bayramlar küslüklerin bittiği, büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir. Ülke olarak büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu ekonomik krizi daha kolay atlatabilmemiz için birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemiz, daha da zor günlere gebe, milletçe birbirimize destek vermemiz ve paylaşım içinde olmamamızı gerektiren bir süreç yaşıyoruz. Bayramlar, bir toplumda millet olmanın, omuz omuza olmanın, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın, kuvvetlendiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle dayanışma ruhunu kaybetmeden; hep birlikte sevgi, huzur, kardeşlik ve barış dolu nice bayramlar geçirmemiz dileğiyle Kurban Bayramımız kutlu olsun.” 

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI DT. AHMET ATAÇ: Bayramlar, kırgınlıkların giderildiği, barış, hoşgörü, yardımlaşma gibi değerlerin hayata geçirildiği önemli günlerdir. Ulusal bayramlarımız gibi dini bayramlarımız da barış içinde yaşama arzumuzu ortaya koymak için bize güzel bir fırsat verir. Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. İşsizlik ve enflasyon yurttaşlarımızı kuşatmış durumda. İçinde bulunduğumuz olumsuz ekonomik koşullarda yardımlaşmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Kurban Bayramı’nda olanağı olan her yurttaşımızın geçim sıkıntısı çeken, zor durumdaki yurttaşlarımızın yanında olması, sıkıntılarını aşmada destekçileri olması gerekir. Tüm yurttaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini, yoksulluğun son bulmasını diliyorum.

ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANI KADİR BIYIK: Birlik ve beraberliğimizi her daim perçinleyeceğimiz bir kurban bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı yardımlaşmanın, dayanışmanın, sevgi ve hoşgörünün en güzel şekilde yaşatıldığı günlerdir. Bayramlar milli ve manevi değerlerin pekişmesine, dini şuur ve duygunun gelişmesine vesile olan günlerdir. Mübarek Kurban Bayramı'nda bu yıl da büyüklerimizin hayır dualarını alalım, çocuklarımızı, öksüz ve yetimleri, kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı, yardıma ihtiyacı olan insanlarımızı sevindirmeyi unutmayalım. Bayram dolayısıyla yola çıkacak olan sürücülerin trafik kurallarına uymaları, aşırı hızdan kaçınmaları, sevinç günü olan bayramlarımızın kedere dönüşmemesi için dikkatli araç kullanmalarını önemle rica ediyorum.  Yüce Allah’a teslimiyetin sembolü olan Kurban Bayramının tüm Türk- İslam Alemine hayırlar getirmesini dileyerek, başta devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimize, Turan Coğrafyasında zulme maruz kalarak hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Kurban Bayramı vesilesiyle tüm Türk İslam Aleminin Bayramını Kutluyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI ZİHNİ ÇALIŞKAN: Bayramlar sevincin, birliğin, beraberliğin ve samimiyet duygularının doruğa çıktığı özel günlerdir. Kurban Bayramı yakınlıktır, yakınlaşmadır. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın bütün insanlığın kalplerinin birbirine yakınlaşmasına vesile olması yegâne ümidimizdir. Bayramın Dünyanın farklı yerlerinde zulüm altında olan tüm kardeşlerimizin acılarının son bulması, kardeşliğimizin gönüllerde filizlenmesi ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum. Birlik ve dirliğimizin daha da güçlendiği, barış, huzur ve kardeşlik duygularımızın arttığı nice bayramlar diliyor, Kurban bayramımızın tüm İslam alemine, ülkemize ve değerli hemşehrilerimize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum.

MHP İL BAŞKANI İSMAİL CANDEMİR: Kurban Allah’a teslimiyet ve yakınlaşmaktır. Kurban Bayramı karşılık beklemeden yapılan iyiliğin ve toplumsal yardımlaşmanın doruk noktasıdır. Toplum olarak kenetlendiğimiz, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, toplumsal bağların daha da güçlendiği bir Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Binlerce yıllık mazisi olan kültürel bağları ve değerleri olan milletimiz, bu manevi iklimi en güzel şekilde değerlendirmenin bilincinde olarak Kurban Bayramı’nın sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını diliyorum. Bu vesileyle, Değerli Eskişehir’li hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, eşsiz fedakârlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranla sesleniyorum. Bayram nedeniyle trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması konusunda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, bayram sevincinin acı ve hüzne dönüşmemesi diliyorum. Bayramın 4. Günü İl Başkanlığı binamızda saat 15:00’de düzenlenecek bayramlaşma programımıza da tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI MEHMET EKTAŞ: Yüce Allah'ın izniyle bir Kurban Bayramı'na daha eriştik. Bayramlar  kucaklaştığımız, dargınlarımızla barıştığımız, fakirlerimizle yardımlaştığımız, yaşlıları, yetimleri, öksüzleri hatırladığımız kutsal günlerimizdir. Yeni bir bayramı karşılarken, içimizde ve dışımızda aziz vatanımıza kast eden ellerin, kardeşliğimizi bozmak isteyen zihniyetlerin, bir kısım iktidar sahipleri ve ortaklarının ise her gün hakaret, tehdit dolu aşağılayıcı ve ötekileştirici siyaset dilleriyle diğerlerinin değirmenlerine su taşıdığını görmenin burukluğunu taşımaktayız. Ancak, sabır ve metanetin, sağduyu ve cesaretin, sevgi ve saygı dilinin  herşeyin ilacı olduğunu biliyoruz. Ülkemizin siyasal ve ekonomik açıdan sorunlar yaşadığı bu günlerde; sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, duygu birliğinin en güçlü şekilde ortaya çıktığı böyle zamanları mutlaka çoğaltacağımıza, bayram iklimini her günümüze taşıyacağımıza inanıyoruz. Cenab-ı Hakk bir an önce İslam'ın sevgi ve kardeşliğini ülkemize hakim kılsın, Türk milletinin bayram sofralarında sevgi, muhabbet, neşe ile buluşmasını nasip eylesin. Bu duygularla İYİ Parti ailesi olarak Saygıdeğer Eskişehirli hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutlar, milletçe huzur ve barış içinde nice bayramlarda birlikte olmayı Allah'tan niyaz ederiz.

ESKİŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANI NADİR KÜPELİ: Kurban Bayramı'nın ulusumuza ve dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR: ŞAFAK ERTAN ÇOMAKLI: Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam aleminin gönüllerine ferahlık, barış, huzur, evlerine mutluluk, ülkemize aydınlık getirmesi dileğiyle kurban bayramınızı kutluyorum.

ESOGÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK: Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden olan bayramlar, millet olma bilincini güçlendiren ve insani değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan özel ve müstesna günlerdir. Bayramlar değerlerimizi; ailemiz, akrabalarımız, komşularımız ve tüm sevdiklerimizle paylaşma, örf ve âdetlerimizi gelecek nesillere aktarma vesilemizdir. Bu vesile ile de bayramlarda muhtaçlara yardım eli uzatılır, dargınlar barışır, bağlarımız daha da kuvvetlenir; kültürümüz, millî ve manevi değerlerimiz gelecek kuşaklara aktarılır. Bayramların ruhuna uygun yaşanmasını, sevgi, saygı ve birlikteliğimizi kuvvetlendiren adımlara vesile olmasını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, bir olma şuuruyla milletçe daha çok kenetlenmemize vesile olmasını diliyor; her haneye sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Başta milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor; sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçirebileceğimiz nice bayramlar diliyorum.

MHP ODUNPAZARI İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KOMAR: Bizleri birbirine yakınlaştıran, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı Mübarek Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir. Bayramlarda; dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Unutmamalıyız ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar,  üzüntüler ve acılar da paylaşıldıkça azalır. Toplumumuzda önemli bir yeri olan bu mübarek günlerin bizlere hatırlattığı en önemli unsur; kavga, öfke ve nefret gibi duyguların bir kenara bırakılarak, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi gibi duygularının yaşanabilmesine vesile olmasıdır. Ama ne yazık ki ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar başta olmak üzere, komşu ülkelerdeki savaş, göç, kan ve gözyaşı hepimizi derinden etkilemektedir. Devletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde dünyadaki mazlumlara, savaş mağdurlarına kucak açarak, dünyaya insanlık örneği vermeye devam etmektedir. Kan, acı ve gözyaşının hakim olduğu komşu ülkelerdeki ve tüm dünyada ki insanlık dramının bayram vesilesiyle bir an önce son bulmasını, dünya da huzur ve barışın hakim olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramını kutlar, ilimize, ülkemize,  Türk-İslam alemine ve dünya ülkelerine huzur ve barış getirmesini, hayırlara vesile olmasını diler, saygı ve sevgiler sunarım.

BBP İL BAŞKANI ŞABAN BOZBAL: Müslüman milletimizin ilahi bir armağan olarak kabul ettiği ve sevinçle karşıladığı bayramların, dayanışma ve paylaşım ruhu ile kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve müstesna zamanlar olduğunu belirten Başkan Bozbal, mesajında: "Sevgili hemşehrilerim, Mübarek Kurban Bayramınızı, en samimi duygularımla kutluyor; bayramın ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum.  Bu müstesna zamanda hac vazifesini yapan kardeşlerimizi ve Allah adına kurban keserek, kurbanlarını paylaşan kardeşlerimizi sevgi ve merhameti bütün topluma yaydıkları için özellikle tebrik ediyorum. İhtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, dargınlıkların son bulduğu, sevgi ve muhabbetin yayıldığı, kardeşliğimizin güçlendiği huzur dolu bir bayram diliyorum. İslam dünyasında kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulması ve bayramların artık mana ve muhtevasına uygun olarak güven ve huzur içinde idrak edilmesi, bizlere barış ve esenlik getirmesi en büyük arzumuzdur. Gelecek nesillerin daha huzurlu bayramlar yaşaması için şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da güçlü ülkemiz Türkiye'yi her alanda daha çok güçlendirmek en büyük arzumuzdur. Bu hissiyatla, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımın ve bütün İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Geleneğimize uygun olarak, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bayram günlerinde bütün insanlık ailesi için huzur ve barış dilemeyi, nerede kalbi kırık insan varsa ona ulaşmayı ve kırık gönüllere merhem olmayı asla unutmayalım. Zira bayram, gönül almak, kalp onarmak, mazlum ve mağdurların yüzünü güldürmektir. Bayramlarda yaşanan trafik kazaları yüreğimizi yakıyor. Bayram esnasında yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami dikkatle kullanmalarını ve mutlaka trafik kurallarına uymalarını özellikle hatırlatıyorum. Bütün vatandaşlarımın bayramda sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını diliyorum. Mübarek Kurban Bayramının İslam âlemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, ülkemize, bütün vatandaşlarımıza, bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum." dedi. 

BBP ODUNPAZARI İLÇE BAŞKANI AYHAN ADİK: Sevgili hemşehrilerim; hayatımızın hızlı akışı içerisinde çoğu zaman bilinçsiz ve sorumsuz bir şekilde zaman sermayesini hızla tükettiğimiz günümüzde, bayramlar barış, sevgi ve kardeşlik paylaşmak gibi duygularla; kaybımızı kazanca dönüştürebileceğimiz bir fırsattır. Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var.  Hepimiz için çok anlamlı ve özel günler olan bayramlarda büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Özellikle yaşlılarımızın ve kimsesiz çocuklarımızın yüzlerini güldürerek, gönüllerini almalıyız. Dargın olanları barıştırmalıyız, fakirleri, yetimleri, kimsesizleri sevindirmeliyiz. Çünkü bayram, kederlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı toplumsal bir kaynaşma günü olarak, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır. Gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş, insanlarının yüzü gülen, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir Türkiye bırakmak için çalışmalıyız. Sevgili hemşehrilerim;Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir.Bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır.En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Yakın coğrafyamızda kan akarken, zulüm, her rengiyle kardeşlerimizi inletirken, yoksulluk en ağır şekilde hükmünü sürerken, Kurban Bayramının, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Bizim çocuklarımız nasıl bayram coşkusu yaşıyorsa, komşu ülkelerdeki, uzak ya da yakın ülkelerdeki halkların çocuklarının da aynı coşkuyu yaşamalarını gönülden istiyoruz. Bizim insanımız, büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetini ifa ederken, sahip olduğunu komşularıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla paylaşmanın sevincini yaşarken; tüm İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaşamasını samimiyetle arzu ediyoruz. Mübarek kurban bayramının, işte bu anlayışın,  bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bir kez daha kurbanlarınızın makbul olmasını temenni ederken, Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Bayram trafiğine çıkan tüm hemşehrilerimden, tüm şoförlerimizden, kurallara riayet etmek suretiyle, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyor; bizleri de ailelerini de üzüntüye sevk etmeden, varacakları yerlere emniyetle varmalarını diliyorum. Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.