Rahşan Ecevit için ilk taziye mesajı yayımlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Büyükerşen mesajında "‪Türk siyasetinin dürüst ve ahlaklı lideri Sayın Bülent Ecevit'in değerli eşi, ömrünü demokrasi mücadelesine adayan Rahşan Hanım’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Başbakanımız ve Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucusu, ömrü demokrasi mücadelesiyle geçen Sayın Rahşan Ecevit'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Huzur içinde uyusun. Sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. #RahşanEcevit

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi isimlerinden Bülent Ecevit’in kıymetli hayat arkadaşı Rahşan Ecevit’in kaybını, üzüntü ile öğrendim. Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit, Türk siyasetine büyük hizmetleri olan, yön veren Bülent Ecevit’in daima yanında ve yardımcısı olmuştu. Ben de kendilerinin 1999 yılındaki daveti ile aynı çatı altında belediye başkanlığı yapma şerefine eriştiğim, mütevazı kişiliği ile Türk halkının gönlünde yer etmiş Rahşan Ecevit’e Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Rahşan ve Bülent Ecevit’i saygı ile anıyorum.

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum: Demokratik Sol Parti'nin kurucusu, hayatını ülkesine adamış Türkiye'nin değerli kadın siyasetçisi, başbakanımız ve genel başkanımız merhum sayın Bülent Ecevit'in hayat arkadaşı sayın Rahşan Ecevit vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz.

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı: Türk siyasetinin dürüst lideri sevgili Bülent Ecevit'in sevgili eşi, yol arkadaşı, kendisini demokrasi mücadelesine adamış Rahşan Ecevit’i kaybettik.Tertemiz bir geçmiş bırakarak, sadeliğin, görgünün, asaletin, tevazunun temsiliydi. Beyaz bir güvercin gibi aramızdan ayrıldı. Allah herkese böyle bir yaşam nasip etsin, Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde uyusun. #EcevitlerSiziUnutmayacağız

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova: Demokratik Sol Parti Kurucu Genel Başkanımız Sn Rahşan Ecevit’i kaybetmiş bulunuyoruz. Kendisinin yeri, benim için her zaman çok farklı olmuştur. Siyasi duruşumun hep Rahşan hanımla özdeş kılınması, bana farklı anlamlar ve ağır sorumluluklar yüklenmesine neden oldu. Umarım Ecevit’lerin temiz mirasına layık olabilmişizdir. Bundan sonra da onların ışığı, bize yol gösterecek ve rehberimiz olacaktır. Cumhuriyetimizle yaşıt olan Sn Rahşan Ecevit bir süredir tedavi gördüğü GATA’da vefat etmiş olup, biz DSP’lileri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, Değerli kız kardeşine ve tüm partililerime baş sağlığı diliyorum.

DSP İl Başkanı Hüdaver Bekler: Türk siyasetinin dürüst ve ahlaklı lideri Başbakanımız ve Demokratik Sol'un kurucu ve kuramcısı olan Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit'in değerli eşi, ömrünü demokrasi mücadelesine adayan Rahşan Hanım’ın hayatını kaybetmesi DSP camiasına derin bir üzüntü yaşatmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.