CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Ramazan Ayı başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer,Ramazan ayının başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunarak, “Bugün başlayan mübarek Ramazan ayı sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirsin. Dayanışma ve hoşgörü ayı Ramazan sofralarımıza bolluk, bereket, ülkemize huzur ve kardeşlik getirsin” dedi. CHP’li ÇakırözerRamazan ayının başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayınladı. ÇakırözerRamazan aylarının insanları bir araya getirdiğini, ilişkileri güçlendirdiğini belirterek, “Bizler hep birlikte birlik, beraberlik ve dayanışma içinde ihtiyaç sahiplerimizle, deneyimli büyüklerimizle sofralarımızı paylaşalım” dedi. Çakırözer’in mesajı şöyle: “Mübarek Ramazan ayı sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda tüm yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz bir aydır. Bu Ramazan ayının da birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirdiğimiz, yoksulluğun yerini bereketin aldığı, dargınlıkların ortadan kalktığı, kırgınlıkların giderildiği bir ay olmasını dilerim. Barış ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz bu ayda dileğimiz, ülkemizin barış ve huzur içinde olduğu, yurttaşlarımızın mutlu ve kardeşçe bir arada yaşayacağı bir ülke. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanlığın ramazan ayını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ramazan ayı diliyorum” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Ramazan’da dargınlık ve kırgınlıklar unutulur, sevgi, saygı yüceltilir. Böyle bir dönemde tatlı dille, güler yüzle, mutlu gönülle etrafımıza sevgi, barış ve hoşgörü enerjisi yayalım. Bu kutsal ay, kötü sözden arınma, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz bir aydır. Bu duygu ve düşüncelerle, hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice Ramazanlar geçirmemizi diliyorum.

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık: Bereketin eksik olmadığı, birliğin,kardeşliğin, dayanışmanın, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bizleri bereketiyle donatan Ramazan ayının ülkemizde, şehrimizde, ilçemizde ve tüm İslam aleminde oluşturduğu huzur ortamının sürekli hüküm sürdüğü günlerin habercisi olması en büyük arzumdur." Ramazan ayında daha fazla yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterilmeli, Ramazan ayı merhametin ve yardımlaşmanın doruk noktaya ulaştığı eşsiz bir zaman dilimi olarak geçirilmelidir. Hadis-i Şerifte’de dediği gibi Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir." (Tirmizî, Kıyâme, 18) Bu duygu ve düşüncelerle aziz hemşehrilerimin ve Tüm İslam Âleminin Mübarek Ramazan Ayını tebrik eder, Türk İslam Alemine hayırlara vesile olmasını dilerim.

MHP İl Başkanı İsmail Candemir: Ramazan ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ay hepimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Ruhlarımızı, kalplerimizi, gönüllerimizi ve bedenimizi arındırmak, sükûta kavuşturmak için küçücük gayretlerde bulunmamız yeterli olacaktır. Bu ayın rahmeti ve mağfiretinin bol olmasına rağmen gösterişten ve riyadan da kaçınmalıyız. Oruçlarımız bizleri terbiye etmeli, kurtuluşumuza vesile olmalıdır. Yalnızca aç kalarak değil, bütün kötülüklerden kaçınarak, oruç ibadetimizi kemale erdirebilir, rahmetinden faydalanabiliriz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. On bir ayın sultanı Ramazan ayının milletimize, İslam Dünyası'na ve bütün insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en derin duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Mesaj geldikçe güncellenecektir...