Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapama kararın ardından Eskişehir'de 17 gün sürecek olan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması saat 19.00’da başladı. Eskişehir’de polis, önemli kavşaklarda tedbir alırken, kontrol noktaları oluşturuldu. Vatandaşların önlemlere uymasıyla sokak ve caddeler kısa sürede boş kaldı. Kavşaklarda araçlar ve yayalar tek tek kontrol edilirken, kent genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyulduğu gözlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekiplerince kentin Bursa, Kütahya, Bilecik ve Ankara yollarındaki giriş-çıkışlarında araçlar üzerinde seyahat izin belgesi denetimi yaptı.  

Vaka oranları yüksek  

Sağlık Bakanlığı 17-23 Nisan haftasına ilişkin koronavirüs risk haritasında Eskişehir, 100 bin kişide 535,87, Bilecik’te 525,79, Kütahya ise 427,77 vaka oranıyla yer alıyor. Eskişehir, Bilecik ve Kütahya’daki vaka oranları Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kentlerin tamamı kırmızıya boyandı.

Covid- 19 salgını ile mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan ‘tam zamanlı kapanma’ 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.