Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri COVID-19 salgına karşı halk sağlığının korunması amacını ön planda tutarak, virüse karşı alınması gereken tedbirlerin ve hayata geçirilmesi gereken uygulamaların en sıkı takipçisi olarak bu konuda gereken hassasiyeti ve özeni gösterdi.  

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, salgınla mücadeleye yönelik çıkartılan genelgeler kapsamında 4bin 689 işyeri, 5bin 316 toplu taşıma aracı denetledi. İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 24 adet işyerine fahiş fiyatla mal satmaktan dolayı işlem yapan ekipler, başta semt pazarları olmak üzere şehrimizin muhtelif yerlerinde, değişik zaman dilimlerinde 15 bin adet maske dağıttı.

Vatandaşların duygularını istismar eden dilencilerle mücadele kapsamında toplam 122 dilenciye işlem yapan zabıta ekipleri, el ilanlarının şehrimizde izinsiz ve düzensiz bir şekilde dağıtımının önüne geçmek amacıyla kurulmuş olan El İlanı Mühürleme Merkezinde 2 milyon 221bin 557 adet el ilanı mühürleyerek  bu ilanların vergilendirilmesi sonucunda  elde edilen 222 bin 155 Türk Lirası gelirin  kamuya aktarılmasını sağladılar. 

153 Zabıta İhbar ve Şikayet hattına gelen 34 bin 485 adet başvurudan 18bin 158 adedi saha kontrolü ile incelenip sonuçlandıran ekipler ayrıca 2020 yılı içerisinde Belediye Yönetmelik ve yasakları ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’ na aykırı hareket ettikleri tespit edilen kişi ve işletmelere toplamda 3bin 278 adet İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Zabıta Dairesi Başkanlığının dün olduğu gibi bugün de görevleri yerine getirirken önceliği haftanın yedi günü, 24 saat esasına göre, her koşulda işinin başında bulunarak, kıymetli Eskişehirli hemşehrilerimizin sağlığını korumak, onlardan gelen talep ve şikayetleri yerinde, zamanında sonuçlandırmak ve Türkiye’nin gözbebeği  güzel Eskişehirimizdeki örnek yaşam düzeninin devamlılığını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.