Ayaz, "Bir yanımızda bir yıldır mustarip olduğumuz koronavirüs salgını, diğer yanımızda kadınların tüm hayatını saran şiddet sarmalı. Salgının derinleştirdiği ekonomik kriz de cabası. Kadınların payına düşense her zamanki gibi artan şiddet, baskı ve daha çok yoksulluk. 2021’in 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele Ve Dayanışma Günü’ne, mücadele birikimlerimizin arttığı ve yaşamsal taleplerimizin yükseldiği bir süreçte gidiyoruz. Bu topraklarda artık her gün en az 3 kadın öldürülüyor. Biz kadınlar; haklarımıza ve hayatlarımıza dair sistemli tüm saldırılara direniş ve dayanışma ile cevap verdik. Defalarca, yılmadan, ısrarla haykırdık ve bir kez daha tekrar ediyoruz: kadın cinayetlerinin, kadına karşı şiddetin önlenmesi için bütünlüklü politikalar geliştirilmeli ve acil bir eylem planı açıklanmalı" dedi. 

"Bizler eşit yurttaşlık haklarımızla, insanca, özgür ve eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz" diyen Ayaz, taleplerini şu şekilde sıraladı;

"Sokaklarında güvenle yürüdüğümüz özgür bir hayatı örgütlü mücadelemizle inşa edeceğiz, kadına karşı şiddetin önlenmesi için acil eylem planı açıklanana kadar direneceğiz, krizin ve pandeminin faturasının omuzlarımıza yüklenmesine izin vermeyeceğiz, kazanılmış tek bir hakkımızdan dahi vazgeçmeyeceğiz, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı yasanın etkin kullanılması için mücadele edeceğiz, güvenceli iş ve güvenli çalışma hayatı mücadelemizden geri durmayacağız! Bu 8 Mart’ta da Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak “Aşağı Bakmıyoruz, Gözümüz Ay’da!” diyeceğiz. Haklarımız, hayatlarımız ve birbirimiz için Espark Avm’de buluşup Adalar Mevkiine yürüyeceğiz. Yoksulluğa, baskıya, şiddete, eşitsizliğe boyun eğmiyoruz, göğe bakıyoruz. Eskişehirli tüm kadınları da dayanışmanın bir parçası olmak için 8 Mart Pazartesi günü saat 18.30’da Espark Avm’de buluşmaya davet ediyoruz"