Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle toplu taşıma seferlerimizde değişiklikler olacaktır. Bu kapsamda tramvaylarımız hafta içi 21.00’e kadar çalışacak olup, hafta sonu hizmet vermeyecektir.

Hafta içi saat 21.00’e kadar otobüslerimiz mevcut seferlerine devam ederken, 21.00 sonrasında sokağa çıkma yasağı göz önünde bulundurularak otobüs seferleri seyreltilecektir. Hafta sonu ise sabah 06.00-10.00 ve 16.00-21.00 arasında istisna kapsamında olan vatandaşlarımızın görev yerlerine ulaşımı için seferlerimiz devam edecektir. Bu saat aralıkları dışında ise şehrimiz hastaneleri ve hastane bağlantılı otobüs seferlerimiz, seferlerini saat 23.00’e kadar seyreltilmiş olarak sürdürecektir. Saat 23.00 sonrasında ise Otogar kalkışlı ‘Gece Ring Hattımız’ 06.00’ya kadar çalışacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan Cumartesi ve Pazar günleri kırsal mahalle ve merkez dışında kalan ilçelerimize otobüs seferleri yapılmayacak olup, hafta içi ise bu otobüslerimiz seferlerine aynı şekilde devam edecektir.

Toplu taşımada otobüs kullanacak vatandaşlarımızın aşağıdaki link üzerinden seferleri ve saatlerini kontrol etmeleri önemle rica olunur."

Eskişehirliler, güncel sefer saatlerine http://www.eskisehir.bel.tr/otobus_saatleri_1.php sayfasından ulaşabilecek.