Seyhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Kadın girişimciler birçok sorunla karşılaşmaktadır. Güvensizlik, ticari ve yönetsel deneyim eksikliği, rol çatışması, ayrımcılık, beceri ve mesleki eğitim, sermaye temininde kredi ve örgütlenmeler bu sorunların başta gelmektedir.

Sosyal ve kültürel ortamda kadın rollerinin kalıplaşmış olması, eğitimlerinin yetersizliği, aile tepkileri, iş yükünün fazla oluşu, finans bulma güçlüğü, iktisadi teşviklere erişimdeki zorluklar, güvenilirlik sağlamak için kadınların erkeklerden daha fazla çaba göstermesi gerekliliği ve kadınların kişisel özgürlüklerini kullanabilme ihtiyaçlarının artması diğer başka sorunlar olarak gelmektedir.

Ülkemizde kadınlar girişimcilik için gerekli eğitimi alamıyor.  KOSGEB, kadın örgütleri ve üniversitelerin verdiği eğitimlerin daha da yaygınlaştırılması gerekiyor. Ayrıca bu eğitim bir ustanın yanında ya da aile fertlerinin yanında çırak olarak çalışılarak alınan bir eğitim de olabiliyor. Girişimcinin başarısında başka girişimcilerin başarı sırlarını öğrenmek ve onların tecrübelerinden yararlanmak önemli faktörler arasında.

Bu vesileyle Eskişehir Müteşebbis İşadamları Derneğiolarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Derneğimizin tüm kadınlarımıza beceri ve mesleki eğitim, sermaye temininde kredi ve örgütlenmeleri konularında sonsuz destekçi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.