Rektör Prof. Dr. Şenocak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgale terk edilmiş bir milletin küllerinden yeniden doğduğu yerdir. Bir yandan bütün cihana karşı bağımsızlık mücadelesi verirken diğer yandan tebalıktan yurttaşlığa geçiş iradesini gösterdiği, istikbalini ve kaderini kendi ellerine aldığı yerdir. "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı”nın kurtardığı kutlu çatıdır. Bu çatıyı kutsal, 23 Nisan 1920 tarihini ise bizler için bayram kılan şey, o çatının altında bir milletin tüm yokluk ve zorluklara rağmen ateşten gömlek giyerek bir araya gelişi, kalpaklısı, feslisi, sarıklısıyla hep bir ağızdan “Ya istiklal, ya ölüm” diyebilmesidir. 

Bu yüzden her 23 Nisan’da kurucu iradenin heyecan ve ruhunu, güçlü iradesini bugünden bakarak anlamaya çalışırız. Çünkü milletçe yaşadığımız her güçlükte, her ümitsizlik anında içimizden bulup çıkarmamız gereken şey aynı iradedir. Bu irade bugün bize ilimde, fende, sanatta; birlik ve beraberlik şiarında yol gösterecek olan kadim bir mirastır. 

Bir milletin geleceğini kendi ellerine aldığı tarihi o ülkenin geleceği olan çocuklara armağan etmek ise elbette “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” diyen Mustafa Kemal Atatürk gibi aydınlık, yüzünü halka dönmüş bir liderin eseridir. Bugün bizlere düşen vazife her yıl çocuklarımızın bağımsız bayrağımızın altında bu bayramı kutlaması için hiç durmadan çalışmak, çocuklarımıza düşen vazife ise devraldıkları bayrağı daha da ileri taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimi, gazilerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Gazi Meclis mebuslarımızı saygıyla anıyor, tüm milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. yılını kutluyorum"