Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak beraberindeki heyetle birlikte, üniversite ve özel sektör işbirliğini geliştirebilmek ve ortak çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla Eskişehir Ticaret Odası’na (ETO) konuk oldu. 28 Ocak Cuma günü gerçekleşen toplantıda konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, üniversite olarak Eskişehir’in sanayisine, özel sektörüne ve müteşebbislerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, bu hedefe ulaşmak için ESOGÜ’nün hem akademik hem de teknik alt yapıya sahip olduğunu söyledi. 

Çalışma grubu ve koordinatör belirlenecek

Üniversite bünyesindeki teknokent çalışmalarından da bahseden Şenocak, ETO ve ESOGÜ arasındaki işbirliğini geliştirilebilmek için proje ve çalışma grubu oluşturulması, ETO ve ESOGÜ internet sayfalarında üniversite ve özel sektör işbirliğine dair geniş kapsamlı ve bilgilendirici bölümlere yer verilmesi, işbirliğini ve iletişimi güçlendirmek amacıyla ETO ve ESOGÜ’den birer koordinatör belirlenmesi önerisinde bulundu. Şenocak, üniversite ve özel sektör işbirliğinin geliştirilebilmesi için hem üniversitelere hem de iş dünyasına görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Üniversite ile özel sektörün işbirliği Eskişehir’e kazandırır

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir ekonomisine ve firmalarına katkı sağlamak amacıyla Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak başta olmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi heyetiyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. ESOGÜ’nün yaklaşık 30 yıldır hem Eskişehir’de hem de ülkemizde yetişmiş insan kaynağı oluşmasına katkı sağladığını belirten Güler, ESOGÜ’nün akademik gücünü ve teknik alt yapısını özel sektörle buluşturması halinde kazananın Eskişehir olacağını kaydetti. İşbirliği zemini oluşturabilmek için ETO olarak her türlü desteği verebileceklerine dikkat çeken Güler, üniversiteyi Eskişehir’in iş insanlarına, iş hayatını da üniversiteye tanıtmaya ve anlatmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

İşbirliği yapılabilecek sektörler için görüş alışverişi yapıldı

ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mesud Küçükkalay, ESOGÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Muzaffer Metintaş, Anatomi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Emel Ulupınar, Merkezi Araştırma Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vural Bütün, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İdris Dağ, Fen Edebiyat Fakültesi Genel Biyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hakan Şentürk, Fen Edebiyat Fakültesi Anorganik Kimya Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel, Ziraat Fakültesi  Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Utku Avcı’nın yer aldığı toplantıda üniversite ile özel sektör arasında işbirliği yapılabilmesi için atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişi yapıldı.