Altınsaray Davet Salonu’nda düzenlenen programa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve çok sayıda EYT’li katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eskişehir Şube Başkanı Gürcan Göç, “Bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen; herkes kendisine ‘başkan’ dese de biz ‘baba’ diyoruz, Ahmet Babamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Sizlerin mücadelesi çok önemli. Siz eğer örgütlenmeseydiniz, sesinizi de kimse duymazdı. Biz bu mücadeleyi destekliyoruz çünkü alın terinin yanındayız. Alın teri en kutsal kavramlardan biridir. Sizler yıllar boyu döktüğünüz alın terinizin karşılığını alabilmenin mücadelesi içindesiniz. Her zaman siz EYT’liler ile birlikte olduk, mücadelenize destek verdik. Çünkü ortada sizlerin yaşadığı bir hak kaybı, bir mağduriyet var. Bu ülkede saraylar için para bulunabiliyorsa, sizlerin hakkının verilmesi, mağduriyetinizin giderilmesi için de gerekenin yapılması lazım. İnsan hakkı, alın teri çok önemlidir, siyasetin üzerindedir. Bundan sonra parlamenter sistemin, hukuk devletinin ve güçler ayrılığının hayata geçmesi için mücadele edeceğiz. Çalışarak tüm sorunları aşacağımıza ve aydınlık günlere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de konuşmasında, “Sizlerin mücadelenizde yanınızdayız. CHP olarak TBMM’de defalarca kez gündeme getirdik ama reddediyorlar. Çünkü emeğe, insana saygı duymuyorlar. Biz var oldukça, sizlere destek olmaya, bu mağduriyetin giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de “Türkiye’de örnek bir dayanışma oluşturdunuz. Meydanları nasıl doldurduğunuzu, nasıl dayanışma içinde olduğunuzu hep birlikte gördük. Haklısınız ve kazanacaksınız. Biz de sizlerin örnek mücadelesinin sesi olmaya çalışıyoruz. Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, genel başkanımız ile sizlerin sesini duyurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç EYT’liler ile selamlaşarak bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Katılımcılar da Başkan Ataç’a düzenlenen etkinlik ve her zaman emekçinin yanında olduğu için teşekkürlerini iletti.