İnternet mecralarındaki yayın hayatına yaklaşık iki yıldır devam eden Eskişehir Ekspres, aylık gazetesi ile basılı gazete tutkunlarına ‘merhaba’ dedi. Gazete Eskişehir Ekspres, özel haber ve röporajların yer aldığı 32 sayfalık gazetesi ile her ayın ilk haftası bayilerdeki yerini alacak. 

İlk sayıda hangi konular yer alıyor?

  • Gazete Eskişehir Ekspres’in Temmuz sayısında kenti yakından ilgilendiren konulara yer verildi. Röportajların ve özel dosyaların, modern grafikler ve sayfa tasarımları ile birleştirildiği ilk sayıda TÜLOMSAŞ’ın hedefleri manşete taşındı. Eskişehir Ekspres’e kapılarını açan TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, kurum olarak hayata geçirmek istedikleri projeleri içtenlikle anlattı. 
  • Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz de, Gazete Eskişehir Ekpsres’e ilk sayısı için verdiği özel röportajda ülke ve Eskişehir gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarına karşı alınabilecek yasal önlemleri anlatan Elagöz, meslektaşlarının sorunlarına da değindi. 
  • Gazete Eskişehir Ekspres’in ilk sayısı ile Eskişehirlilerle buluşan bir başka isim de Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı oldu. Urfalı, yeni eğitim öğretim sistemini değerlendirdiği ilk sayımızda, sisteme yönelik bazı eleştirileri de yöneltti. Aynı zamanda ‘uzman eğitimci’ ünvanını taşıyan Urfalı, eğitim öğretim programı üzerine değerlendirmelerde de bulundu. 
  • Temmuz sayısında, Eskişehir’in nüfus yoğunluğu bakımından en büyük mahallesi olan Emek’te neden lise düzeyinde bir okulun olmayışı sayfalara taşındı. Emek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların görüşlerine yer verildiği dosya haberde, yetkililere bu durumun neyden kaynaklandığı soruldu. Gazete Eskişehir Ekspres’te konuyu TBMM’ye taşıyan Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun görüşlerine de yer verildi. 
  • Gazete Eskişehir Ekspres’in ilk sayısında Eskişehirspor ve taraftarlarının bu sezon deplasman maçları için kat edecekleri mesafe grafikle anlatıldı. Temmuz sayısında Rehber Öğretmen Emel Eryiğit, çocukların derslerinde başarılı olması yolunda izlenmesi gereken yolları konusunda velilere tavsiyelerde bulunuyor. 

Görüşlerinizi bekliyoruz

Gazete Eskişehir Ekspres’in ilk sayısında daha bir çok konu yer alıyor. Gazete Eskişehir Ekspres'le ilgili değerlendirmelerde bulunmak veya abonelik hakkında bilgi almak için [email protected] veya [email protected] üzerinden ya da 0.534 643 82 22 - 0.543 607 74 03 nolu telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz. Her türlü görüş, öneri ve sorularınızı bekliyoruz. İyi okumalar dileriz.