Bu anlamlı günü gençliğimize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andığımız bu günün milli mücadele açısından son derece önemli olduğuna değinen Başkan Kahveci mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Bağımsızlığımızın sembolü olan bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine armağan ederek gençlere ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Milli mücadele açısından son derece önemli bir gün olarak tarihe kazınan bu önemli gün bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren milletimiz, varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve Kurtuluş Savaşı’yla birlikte bunu tüm dünyaya göstermiştir. O yüzden şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları ve Cumhuriyet’i yaşatmak ve daha da geliştirip gelecek kuşaklara taşımak başta gençler olmak üzere hepimizin en önemli görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını  tebrik ediyorum.