Yaşları sekiz ila on altı arasında değişen çocuklarla önce Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni gezen Günay daha sonra çocuklar ile çay içerek sohbet etti. 

SORULARA SAMİMİ CEVAPLAR: Kendisine yöneltilen, çocukluk yıllarından eğitim hayatına, kardeşleri ve ailesiyle olan ilişkilerinden, siyasete girme sürecine dair soruları içtenlikle yanıtlayan Prof. Dr. Günay, çocuklarla tek tek konuşup okul ve sosyal hayatlarıyla ilgili bilgi aldı. Eğitim’in ve okul yıllarının önemine dikkat çeken Günay "Sizler bizim göz bebeğimiz, aydınlık geleceğimizsiniz. Sorduğunuz sorulardan ne denli pırıl pırıl gençler olduğunuzu anlayabiliyorum. Bu ülkenin yarınları için hep beraber güzel şeyler yapacağız. Derslerinize sıkı sıkı sarılın ve kendinizi yetiştirin. Bunun için yardıma ihtiyacınız olursa biz buradayız" şeklinde konuştu.

SEVGİ EVLERİ ÖNEMLİ BİR PROJE: Sevgi Evleri’nin misyonuna da değinen Günay, "Bakanlığımızın bu alandaki çalışmaları çok önemli. Sevgi Evleri’ni sık sık ziyaret ediyorum. Buradaki çocuklarımız ile sohbet ediyoruz, geleceklerini değerlendiriyoruz. Ben çocuklarımızın doğru yetiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YARIYIL TATİLİ İÇİN KİTAP HEDİYE ETTİ: Prof. Dr. Günay sohbet sonrasında, çocuklara yarıyıl tatilinde okumak üzere kitaplar hediye etti. Günay çocuklara, "Bol bol okuyacaksınız. Okudukça ufkunuz açılacak ve hem kendiniz hem de ülkeniz için çok daha donanımlı gençler olacaksınız. Bu kitapları yarıyıl tatilinde bitirin ki sonra birlikte kitapları değerlendirelim" şeklinde seslendi. Tekrar buluşmak için vekilden söz alan çocuklarla Prof. Dr. Günay hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi personeline de teşekkür eden Prof. Dr. Günay, Sevgi Evlerindeki tüm çocukların Bilim, Sanat, Kültür Merkezi’ndeki atölye çalışmalarına katılımı ile alakalı bir çalışma yapılacağını da dile getirdi.