Yoğun katılımın olduğu törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “26 yıl çok çabuk geçti ama 26 yıldır katilleri bulunamayan, davası sonuçlanmayan bir suikastı takip ediyoruz, izliyoruz. Bu araç bu suikastın sonucu alınıncaya kadar ibreti alem için burada duracak. Bütün yaşamı terörle antidemokratik olaylarla mücadele içinde geçmiş bir aydın, bir bilir kişi, usta gazeteci teröre kurban gitti. Ama devletimizin bu katilleri yakalamakta sınıfta kaldı. Şimdi 26 yıl sonra bizler Eskişehir’de Uğur Mumcu anıtının önünde saygı ve rahmetle anıyor, katillerini de kınıyoruz. Tam bağımsız bir Türkiye oluşmadığı sürece, demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla işlemediği sürece bu tür suikastlar sürekli olacaktır. Nitekim Nitekim aynı gün Gaffar Okkan’a da suikast yapıldı. Terör siyaset ayrımı yapmıyor, kişilik ayrımı yapmıyor, meslek ayrımı yapmıyor. Terörü her alanda lanetlememiz, teröre karşı durmamız gerektiğini bir kez daha anlıyoruz” dedi.

"Bu ibret vesikasıdır": Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, “İki isim ikisi de çok yakın dostum. Ve ikisinin de benim görev aldığım üniversitede hizmet verdi. Biri Uğur Mumcu. Her hafta Eskişehir’e gelirdi. Derlerinin sonunda oturur Türkiye’nin meselelerini tartışırdık. İkincisi Gaffar Okan. Herkes severdi, kibar,zeki, öngörülü biriydi. Üniformayla onu kimse görmezdi. Hep sivil elbiseliydi. Uğur Mumcu Eskişehir’i sanki kendi memleketi gibi severdi. Suikasta uğradığı bu otomobil, yıllar sonra eşine bu arabayı al demişler. Bu aracı Eskişehir’e memnuniyetle kabul ettik. Bu ibret vesikasıdır. Suçlular bulununcaya kadar değil, suçlular bulunsa da bu burada kalmalı, suçluların resmi de tabelaya asılmalı. İnsanları öldürebilir, hayattaki fikirlerini öldüremezsiniz” diye konuştu. 

"Hiçbir zaman unutmayacağız": CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar da, “Uğur Mumcu bu ülkenin gelecekte ne taraftan sıkıntı içerisine sokulacağını açık açık ifade eden bir kişi idi. Bizler onları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Konuşmaların ardından müzik dinletisi yapıldı.  Törene katılan vatandaşlar Uğur Mumcu’nun parçalanan otomobilinin önüne kırmızı karanfil bıraktılar.