Urfalı, “İstiklal Marşı’mız, işgalci postalları ülkemize çöreklenirken, topraklarımız pervasızca paylaşıma açılırken, müstemleke devlet yaratma gayretleri vuku bulduğu olağanüstü dönem, deha ve olağanüstü insanları da ortaya çıkaracaktır elbette. Devletimizin siyasi temelleri, kadim yurdumuzda bizleri boğmaya ve yok etmeye and içmiş yedi düvele, dönemin en yüksek teknolojisine, en donanımlı askerlerine karşı imkânsızlıklar içinde yürütülen askeri savaşın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılırken; manevi ve kültürel temellerinin mimarı da hiç kuşkusuz ki, kalemi kılıçtan keskin istiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmuştur” dedi.

Gururluyuz, coşkuluyuz: İstiklal Marşı’nın her mısrasının değerli olduğunu ifade eden Urfalı, “Gururluyuz, coşkuluyuz. Öyle bir marşa sahibiz ki, her mısrasında kahramanlık mücadelemizi hissediyor, bayrak, vatan, millet sevgisini en kalbi duygularımızla içselleştiriyoruz. İstiklal Marşı’nda yiğitlik var, cesaret var, zulme, emperyalizme, mandacılığa başkaldırış var, milli mücadele azmi, bağımsızlık aşkı var. Bu millet İstiklal Marşı’nın yazıldığı günlerden bugüne ne badireler atlattı, ne ihanetlere, ne korkaklıklara tanıklık etti. Dış mihrakların içteki payandalarıyla koyun koyuna yatması, terör unsurlarının kalleş saldırılarını sürdürmesi, ruhunu çetelere satmış zevatın akıl almaz faaliyetleri baş döndürücü hızla sürmektedir” diye konuştu. 

Devletimizin yanında saf tutuyoruz: Her durum ve koşulda Devletin yanından olduklarını vurgulayan Urfalı, “Ülkemiz çeşitli terörist örgütlerin atış poligonu haline gelmiştir. Sözde demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen devletler de terörizmi besleyip, büyütmektedir, her türlü silah ve teçhizat desteğinde bulunmaktadır. Gerek içte gerekse dışta terör unsurlarını yok etmemiz, İstiklal Marşı’nın yazıldığı o ruhu hissederek çetelerle, bölücülerle mücadele etmemiz elzemdir. Aziz milletimiz müsterih olmalıdır. “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” şiarıyla memleket sevdasını ekmek kavgasının önüne koymuş olan milli bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk milletinin var olma meselesinde her durum ve koşulda tereddütsüzce devletimizin yanında saf tutuyoruz. Ülkemize ihanet pazarlayanlar, milli ve manevi değerlerimizi iç etmekle meşgul olanlar kazdıkları o dipsiz çukurda boğulacaktır” dedi.