A- Koruyucu Kıyafet Endüstrime Uygun Mudur?

Eğer bir işveren olarak, iş yerinizde ortadan kaldırılamayacak bir tehlike tespit ettiyseniz, cevabın yanıtı “evet” olur, sektörünüzün koruyucu kıyafete ihtiyacı var…

Koruyucu Kıyafete Başvurmadan Önce

Koruyucu Kıyafet çalışanlarınıza koruma sağlamak için orada olsa da, tehlikeli iş yeri durumları için bir tedavi olarak kullanılmamalıdır. Diğer güvenlik önlemleri ile birlikte giyilmelidir. Örneğin, bir tehlikenin ortadan kaldırılamaması durumunda, belki de daha güvenli bir işlem için ikame edilebilir veya mümkünse tehlikeyi kontrol edebilirsiniz. Ve diğerleri başarısız olursa, çalışanın maruz kalmasını uygun koruyucu iş elbisesi ile azaltın.

İnşaat işleri

Kimyasal - Aşındırıcı malzemelerle çalışırken - katı, sıvı veya gaz halinde - maruz kalmayı tamamen azaltmak veya ortadan kaldırmak önemlidir. Bu tür işyeri tehlikesi için ideal KK güvenlik gözlükleri (gözleri korumak için), eldivenler (aşındırıcı kimyasallarla çalışırken elleri korumak için), solunum maskesi (tehlikeli gazların solunmasını önlemek için) ve giysi / ayakkabı (cildi korumak için) içerir ).

Yüksek Görünürlülük

Endüstri / İnşaat - Bu endüstrilerde, tipik olarak yüksek sesler, kızılötesi ve UV ışınları gibi sinsi tehlikelerin yanı sıra hareketli tehlikeler vardır. Bu tür işyeri riskleri için koruyucu kıyafet, çalışanları genellikle düşen nesnelerden (kazayla kaymış olabilecek), uçan nesnelerden (tahta talaşları ve testere tozu gibi) veya hatta düşen gerçek cisimlerden, iskele oluşumundan koruyacaktır. Bu tür koruma gözlükleri, baretleri, kulaklıkları, kayışları vb. İçerir.

Tıbbi - Bu sektörde, bulaşıcı malzemeler işyeri tehlikesidir. Burada kullanılan KK, sağlık çalışanları, hastalar ve ziyaretçiler arasında vücut sıvıları, bakteri vb. potansiyel biyo-tehlikelere karşı bir engel görevi görür. Bu koruyucu giysiler arasında maskeler, eldivenler, önlükler, baş örtüleri ve ayakkabı örtüleri bulunur.

Gıda - gıda endüstrisinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler vardır. Örneğin, salmonella ve hepatit A, et ve balıklarla çalışırken kolayca bulaşabilir. Kaldırma, tartma, kesme ve karıştırma gibi tehlikeli faaliyetler yaygın olmakla birlikte, buradaki KK yalnızca çalışanı değil aynı zamanda müşteriyi de korumak içindir. Bunun nedeni, yiyeceği kullanan insanlardan kaynaklanan yüksek bir kirlenme ve enfeksiyon riski olmasıdır.

Gıda fabrikası işçileri

Bir işin tamamlanması sadece birkaç dakika sürse bile, bir kazanın gerçekleşmesi yalnızca bir saniye sürer. Dikkatli ol… her zaman!

B- Baştan ayağa KK Çeşitleri

Yani, işyerinde mühendislik, iş uygulamaları ve idari kontroller uyguladınız, ancak hala güvenliği azaltmıyor mu? Son savunma hattınızı aramanın zamanı geldi gibi görünüyor.

KK Tehlikeye Uygun

Farklı işyerleri kendi tehlike setleriyle gelir - bazıları diğerlerinden daha zararlıdır ve bu nedenle bu göreve uygun KK gerektirir. Bu tehlikeler arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, kirli hava, düşen nesneler, aşındırıcı sıvılar, malzemeler ve aşırı sıcaklıklar bulunur.

Tıpkı işyerlerinde olduğu gibi, koruyucu kıyafetlerin tümü aynı yaratılmamaktadır. Bazıları yanan nesnelerden daha iyi korunurken diğerleri yanar. Her tipin anlaşılması güvenlik ve yaralanma, yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir. Bu nedenle, yaptığınız iş için uygun olan farklı KK türlerini bilmek önemlidir.

KK Çeşitleri

Koruyucu kıyafetlerin her biri korumak için tasarlanmış olan vücudun bölümlerine göre sınıflandırılır, yani…

Baş ve Boyun - Düşen veya uçan cisimlerden etkilenen, makinelerde saçı dolanmaya, kimyasal damlalara neden olan ve örneğin baş kasklarını ve saç başlıklarını çarpma etkisini azaltan ekipmanı içerir.

Sarı, mavi ve beyaz baretler

Gözler ve Yüz - Bunlar genellikle yüzleri zararlı su sıçramalarına, toza, gaza ve buhara karşı korur ve güvenlik gözlükleri, vizörler, yüz kalkanları, gözlükler ve hatta eşarpları içerir.

Kulaklar - Delme gibi çok yüksek sesleri azaltan ekipman. Kulaklıklar dahildir.

Eller ve Kollar - Aşınma tehlikesi, aşırı sıcak ve soğuk, kesik ve delinme,kuvvet, kimyasal maddeler, elektrik çarpması, radyasyon, titreşim, biyolojik tehlikeler ve uzun süre suya batırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğiniz muhtemelen vücut parçalarına en açık olanı.

Ayaklar ve Bacaklar - Kesikler ve delikler, aşırı sıcak ve soğuk, statik elektrik, kaymalar, düşen nesneler, araçlar ve suya uzun süre batırılmış malzemeler. Güvenlik ayakkabıları ve botları ile çalışırken bu tür yaralanmalardan kaçının.

Akciğerler - Toz, gaz, buhar ve oksijensiz hava. Yüz maskesi gibi solunum aygıtları havayı filtreleyebilir.

Tüm Vücut - Kıyafetlerin dolanmasından, aşırı sıcaklıklardan, su sıçramalarına ve spreylerden, korur.

Bir işveren olarak, bazen tüm işyeri tehlikelerini ortadan kaldırmak mümkün olmuyor. Koruyucu iş elbiseleri son savunma hattınız olsun.

C- Koruyucu Kıyafetler: Temellere Geri Dönme

KK Nedir? Güvenlik iş kıyafetlerinin temelleri

Kişisel koruyucu kıyafetlerin kısaltması olan KK, sağlık ve güvenlik risklerini en aza indirmek için bir kişinin kullandığı veya giydiği her şeye ve prosedürlere atıfta bulunur. Bunlar arasında yüksek görünürlüklü giysiler, baretler, eldivenler ve gözlükler sayılabilir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Genellikle işyerinde tehlikelerin giderilemediği durumlarda gereklidir.

KK Çeşitleri

Baş - Düşme veya uçan cisimler, makinede saç dökülmesi ve kimyasal damlama veya sıçrama gibi genel tehlikelerden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için.

Gözler ve Yüz - Çalışanların gözlerinin ve yüzlerinin kimyasal, biyolojik veya metal sıçraması, uçan cisimler, toz, gaz, buhar, radyasyon ve diğer tehlikelere maruz kaldıklarında korunmalarını sağlamak.

Eller ve Kollar - Elleri ve kolları aşınma, kesilme, yanma vb. tehlikelerini önlemek için.

Ayaklar - Düşen veya yuvarlanan cisimler, keskin cisimlere veya kaygan ve / veya düz olmayan yüzeylere basmaktan kaynaklanan yaralanmaları önlemek için.

İşitme - Potansiyel olarak zararlı gürültü seviyelerinin bir sonucu olarak işitme kaybını önlemek.

Solunum - Çalışanları tahriş olmuş hava solumaktan korumak için - yani, oksijensiz ve / veya kirli alanlar.

Düşmeyi Engelleme - Emniyet kemerleri gibi düşme sonucu yaralanmayı önleyen ekipman.

Koruyucu kıyafetlerin Yararları

İşçiler arasında kazaları ve hastalıkları önlemek dışında, KK aşağıdaki şekillerde de avantajlı olabilir:

Verimlilik - Eldeki görev için doğru ekipmanı giyen işçiler daha iyi performans gösterecektir. Bu aynı zamanda konforu artıracak, personelin moralini artıracak, alınan hastalık izni miktarını azaltacak ve personel devir hızını düşürecektir.

Uyumluluk - Kovuşturma veya işlemlerin tamamen kapatılmasını önlemek için uzun bir yol kat edecektir.

İmaj - KK, müşterilerin bir şirketin sahip olduğu imajı da iyileştirebilir - ciddi ve güvenilir bir çalışan olup olmadıklarını.

Doğru KK kullanımı, üretkenliği artırmak ve masraflı davaları ve işçi tazminatını azaltmak kadar yüksek bir yatırım getirisi sunabilir.

1- Alev Geciktirici Kumaşlarla Yangına Karşı Koruma

Küçük yaşlardan itibaren yangına saygı duymayı öğreniriz. Gezegendeki en güçlü ve yıkıcı güçlerden biridir ve bir kez başladığında durması zor olabilir.

Bunun nedeni, malzemeler yandığında gazlar salmalarıdır. Bu gazlar daha sonra oksijen ile birleşir ve daha fazla malzeme yakan daha büyük alevler oluşturur ve bu yüzden döngü devam eder. Sabit bir yakıt kaynağı ve oksijen ile standart bir yangın her dakika iki katına çıkabilir ve bir orman yangını saatte 25 km hızla yayılabilir.

Petrol rafinerileri veya belirli üreticiler gibi bazı sektörlerde yangın çıkma riski çok yüksektir. Bu tür ortamlarda çalışan insanlar, kendilerini ve diğer çalışanlarını güvende tutmak için birçok önlem almak zorundadır. Dikkate alınması gereken en önemli önlemlerden biri, herkesin doğru koruyucu giysilere sahip olduğundan emin olmaktır.

Alev Geciktirici Kumaşlar

Özel alev geciktirici iş giysisi, kullanıcıları yüzeysel yanıklardan, ağır yaralanmalardan ve hatta hayat kaybından koruyacaktır. İşçilerin işyerinde kaza geçirmesi, mülk ve çevreye büyük çapta zarar gelmesini önlemek için biraz daha zaman kazandırabilir.

Koruyucu İş Kıyafetinizi Seçme

İki tip koruyucu üretimi vardır:

Alev Geciktirici: Bu kumaşlar, aleve dayanmaları için gereken özellikleri sağlamak için tasarlanmıştır.

Doğal olarak Alev Geciktirici: Bu kumaşlar, doğal olarak ısı patlamalarına ve aleve maruz kalma riskine dayanmak için gereken güçlü özelliklere sahip sert mikrofiberler dokunarak yapılır. Bu kumaşlar doğası gereği yanmaz olduğu için, kumaşın ömrü boyunca alevlere karşı güvenilir koruma sağlarlar.

Hangi kumaş türüyle çalışacağınıza karar verirken, çalışma ortamınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Alev geciktirici kumaşlar, alevle ilgili olayların riskinin düşük ila orta derecede olduğu ortamlarda yararlıdır. Alev Geciktirici giysiler, bu derecedeki sektörler için yeterli koruma sağlayacaktır.

Doğal olarak, alev geciktirici kumaşlar, alevle ilgili olayların riskinin sabit olduğu işyerlerinde kullanılır.

Koruyucu seçiminizi yaparken, alev geciktirici kumaşların kimyasal olarak işlendiğini unutmayın, bu nedenle kullanıcılar bazı kimyasallar suda çözünür olduğu için kullanım sırasında dikkatli olmalıdırlar. Kuru temizleme tavsiye edilir. Doğal olarak, alev geciktirici, diğer taraftan, liflere dokunmuş bir korumaya sahiptir, bu yüzden alev geciktirici özellikler yıkanmaz.

Alev Geciktirici ve Kendiliğinden Alev Geciktirici Kumaşlar Nasıl Çalışır?

Malzemelerin ve kumaşların çoğu, alevle temas ettiklerinde yanıcı gazlar salgılarken, alev geciktirici malzemeler salmaz. Bu yanma işlemini durdurur. Bunun yerine, alev geciktirici malzemeler, kumaş ile alev arasında bir tabaka oluşturacak şekilde ya yavaş yavaş yanar ya da tamamen kendiliğinden söner. Bazı alev geciktirici malzemeler, su ve azot gibi gazları bile salgılarlar, böylece oksijen ve yanıcı gazları seyreltir ve yangının yayılmasını “geciktirir”.

Alev Geciktirici Kumaşlar

Alev geciktirici ürünlerin üretimi düzenlenir. Koruyucu kıyafet satın alırken, ilgili tüm üretim ve güvenlik standartlarına uygun olduğundan emin olun. 

Alev geciktirici kumaşların hepsi eşit değildir ve işçileri farklı ortamlarda korumak için kimyasal bileşiklerin veya doğal imalatların doğru kombinasyonunu seçmek için uzman bilgisi gerekir. Yetenekli ekibimiz Giviu’da, çeşitli endüstriler ve uygulamalar için alev geciktirici elbise, ceket, pantolon ve kazan kıyafeti seçmenize yardımcı olabilir.

Sevcan DURMAZ / Giviu İş Elbiseleri