Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu Müdiresi Nilgün Uçkun, UMKE ekibi ve işitme engelli öğrenciler katıldı.Etkinlik programında ilk olarak işitme engelli miniklere doğal afetler ve bu afetlerden korunma yolları anlatıldı.

Öğrencilere deprem gibi yıkım oluşturan durumlarda kurulan ‘Sahra’ çadırı hakkında bilgi verildi ve olası bir felakette bu çadırların nasıl kullanılacağı hem sözlü hem de işaret diliyle anlatıldı. Minikler daha sonra sahra çadırını gezerek görevlilerle çeşitli oyunlar oynadı.

Çocukların kendilerini nasıl korumaları gerektiği anlatıldı: Etkinlik hakkında konuşan Bilge,  “Türkiye afet risklerinin olduğu bir konumda. Bu bağlamda, dezavantajlı grup dediğimiz, özel ilgi gösterilmesi gereken gruplara yönelik bir eğitim planladık ilgili okulumuzla birlikte. Onlara, burada hem afet çadırı nasıldır onları göstermeye çalışıyoruz hem de farklı bir eğitim verdik. Mesela bir deprem anında ne yapmaları gerektiği, kendilerini nasıl korumaları gerektiği, anne babalarına doğalgazı elektriği kapatmalarını hatırlatması gerektiği, hatta bir deprem çantası edinilmesi konusunda bilgilendirmeler verdik. Bu eğitimin dezavantajlı gruplar açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Burada eğittiğimiz bireyler ailelerine de faydalı olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Özel gereksinimli bireylerin afet durumunda Sahra Hastanesinin tanınmasını öğrettiklerini belirten Özkurt, “Bugün sağlık müdürlüğümüz, UMKE ekipleri, il milli eğitim müdürlüğümüzün Ahmet Yesevi özel gereksinimli bireylerin okullarında, öğrencilerimize afet durumunda neler yapılması gerektiği konusunda ufak bir sunum yaptık” dedi.