AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda kadının toplumu oluşturan en önemli halka olduğunu belirterek; 'Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir.Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir.Öyleyse kadınların değeri bilinmeli ve onlara gereken önem verilmeli' diyerek konuşmasını sürdürdü.

Kadınlar için düzenlenen bu gecede AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ‘Kadın Olmak’ nasıldır bu tanımlaması ile hanımlara bu hayatta ne kadar kıymetli olduklarını vurguladı.

Konferans sırasında kadınların hayatlarındaki örneklere değinilerek ve interaktif bir şekilde yapılarak keyifli vakit geçirildi.

“Ben Değerliyim” adlı konferans ile kadınların hayatlarına dokunan söyleşiye başta AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay olmak üzere, AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Eserkaya, AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Neşe Karademir ve STK temsilcileri programa katılan isimlerdi.