Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. 

Kadınların toplumda erkeklerle eşit haklar elde etme mücadelesi 1789 Fransız Devrimine kadar uzanmaktadır. Fransa’daki bu uyanışa karşın 8 Mart 1857’de New York’ta işçilerin başlattıkları grev kadın hareketlerinin başlangıcı olmuştur. 8 Mart içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana bütün dünyada kadınların daha hakça, daha insanca yaşam özlemlerini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Kadınlar Günü Ülkemiz için de kadın haklarının kazanılması, iyileştirilmesi için de önemli bir gündür. Kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığının ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için de ayrıca özel bir gündür. 

Kadınlar yaşamın her alanında eşit bir biçimde paylaşmak, görev ve sorumlulukları da eşit olarak yüklenmek istemektedirler. Yeryüzündeki işlerin büyük bir bölümünü kadınların yaptıkları ama emeklerinin görülmediği gibi aile içinde harcanan emek ve yapılan işler de cinsiyetlerinin doğal uzantısı olarak görülmektedir. Bu da emeğine değer verilmeyen kadının, çalışma yaşamına hep bir adım geride başlamasına neden olmaktadır. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarımız kadının güçlendirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bakanlığımıza bağlı Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), Kadın Konukevleri, Alo 183 Aile Kadın, Çocuk, Engelli, Sosyal Hizmet Danışma Hattı aracılığı ile şiddete maruz kalan ya da bu riski taşıyan veya desteğe gereksinimi olan kadınlarımıza yönelik danışma, psiko-sosyal destek ve rehabilite edici hizmetler verilmektedir.

6284 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren İlimizde can güvenliği tehlikesi olan kadınlar hakkında adres ve kimlik bilgilerinin gizlenmesi, il dışında güvenli bir kadın konukevine nakil ve kimlik değişimi gibi koruyucu tedbir kararlarına yönelik iş ve işlemler titizlikle yerine getirilmektedir. 

Ayrıca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimiz tarafından “Kadının İnsan Hakları Eğitimi”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” “Aile Eğitim Programı” ve “Evlilik Öncesi Eğitim” hizmetleri sunulmaktadır.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler kadın sorunlarının çözümüne yönelik işbirliği içerisinde çalışarak kadınlarımıza destek olmalı, çözüm ve öneriler üretmeliyiz.

Erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, kadına yönelik şiddet ve benzeri, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz, toplumsal huzurun tesis edildiği günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.