Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

8 Mart Kadınlar Günü, Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, soysal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Kadın cinayetleri, çocuk yaşta evlilikler, kadınlara ve çocuklara yönelik taciz ve tecavüzler ülkemizin son yıllardaki kanayan yarası. 2017 yılında 409 kadın öldürüldü, 387 çocuk cinsel istismara uğradı, sadece 2018 Şubat ayında 47 kadın katledildi.

Yapılan kanun ve düzenlemeler ile ülkemiz dünyanın birçok ülkesine kıyasla yüksek standartlara ulaşmıştır. Ancak devletimiz mevcut durumu yeterli olmadığını, her geçen gün artan cinayet ve istismarın önüne geçebilmek için kanun düzenlemelerinin acil yapılmasını istiyoruz. Ayrıca başta eğitim olmak üzere, gerek siyaset ve sosyal hayatta gerekse ekonomik hayatta, kadınlarımızın statüsünü iyileştirici çalışmalarına devam edilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle fedakarlığın, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş, kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini diliyorum. Yürekleri sürekli sevgi dolu, merhamet dolu, başta Şehit ve Gazi anneleri ile Şehit ve Gazi eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.