Eskişehir Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan Orman Fidanlık Mesire yerindeki çalışmaları inceledi, açılışa hazır hale gelen Yapay Jeoparkı gezdi. Fidanlığa bir ziyaret gerçekleştiren Karacan’ı, Orman Bölge Müdürü Recep Temel karşıladı. Yeniden yapılandırma projesi yapılan Orman Fidanlık Mesire Yeri gezildi. Müteahhit firmanın çalışmaları incelendi.

Bölge Müdürü Recep Temel proje halkında ve Orman Bölge Müdürlüğünün yapacağı diğer çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Karacan da Eskişehirlilerin anılarında güzel yeri olan Fidanlık Mesire alanının kısa sürede eski günlerine döneceğini söyledi. Yine Orman Fidanlığının içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Kayaç Bahçesi de gezildi.

Burada projenin fikir babası Orman Yüksek Mühendisi Dr. Nejat Çelik parkı tanıttı. Yapay Jeopark olarak ta adlandırılan Kayaç Bahçesi'nde Türkiye’nin çeşitli yerlerden gelen 81 kaya ve maden çeşidi sergileniyor. Eğitim amaçlı oluşturulan alanda orman topraklarının kayaların ayrışmasından nasıl meydana geldiği anlatılıyor. 

Eskişehir Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, parkın daha geliştirilmesi ve bilimsel çalışma yapan öğrencilere ulaşılması konusunda elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.