Buluşmaların bu ayki konukları Sezai Sarıoğlu, Zerrin Saral ve Şenol Morgül oldu. Büyükşehir Sanat Merkezi Turgut Özakman Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara, Edebiyat Buluşmalarında her ay birbirinden değerli yazarları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ise, kitaplardan ziyade televizyonların önem kazandığı günümüzde, inatla edebiyat için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, konuk yazarlara ve izleyicilere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Gencer Aytüre moderatörlüğünde başlayan söyleşinin ilk bölümünde usta yazarlar Zerrin Saral ve Sezai Sarıoğlu öykü ve şiir yolculuğunu anlattı. Sarıoğlu şiirin bir arkadaşlık teklifi olduğunu düşündüğünü söyleyerek “İnsan baş etmek için yazar. Yaralarını sarmak için, kendi olmak için yazar.” dedi.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Sarıoğlu ve Udi Şenol Morgül, katılımcılara şiir ve müziğin eşsiz birlikteliğinde sanat ziyafeti sundu. Etkinlikten büyük keyif aldıklarını ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını söyleyen izleyiciler, kent konseyine böyle anlamlı etkinlikler düzenlendikleri için teşekkür ettiler.